Heidi Holmavuo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heidi Holmavuo
Henkilötiedot
Syntynyt1983 (ikä 40–41)
Kansalaisuus Suomi
Ammatti rikoskirjailija
Muut tiedot
Merkittävät teokset
Aiheesta muualla
Kotisivu

Heidi Holmavuo (s. 1983) on suomalainen rikoskirjailija.[1]

Holmavuo on kirjoittanut bestseller-kirja Karhuryhmän[2] yhdessä entisen Karhuryhmä-poliisi Harri Gustafsbergin kanssa. Kirja on ollut Suomen kuunneltuimpia äänikirjoja kahtena vuonna peräkkäin[3]. Kirjan myyntiluvut hipoivat vuonna 2021 sataatuhatta kappaletta. Kirja oli kotimainen tietokirja/elämäkerta 2020 -ehdokas. [4]

Holmavuo on kirjoittanut vuosien 2015–2022 aikana myös muita lukuisia rikoskirjallisuuden teoksia muun muuassa kirjan, joka avasi murhatutkinnan.[5] Kirja tehtiin osana Ratkaisematon-äänikirjasarjaa[6] yhdessä dekkaristi Elina Backmanin kanssa. Holmavuo ja Backman löysivät Kemissä vuonna 1955 tehdystä murhasta uusia todisteista ja poliisi avasi virallisen murhatutkinnan uudestaan kirjailijakaksikon tekemän työn pohjalta[7]. Kaksikon tutkimustyötä seurataan myös C Morella huhtikuussa 2023 alkaneessa Vaiettu murha nimisessä dokumenttisarjassa[8]. Sarjassa selviää, että kaksikon puuportaista löytämä verijälki on Suomen vanhimpia. Holmavuo on käsikirjoittanut Kemin teatteriin kirjasta myös teatteriversion. Näytelmä kirjasta, joka avasi murhatutkinnan.

Holmavuo on käsikirjoittanut yhdessä Teemu Hostikan kanssa MTV3 kanavalla syksyllä 2023 esitettävän Uskomattomat ympäristörikokset tv-sarjan.[9] Sarjassa esiin nousseita Lapin matkailuparatiisiin liittyvistä rikosvyyhtejä on käsitelty sarjan ulostulon jälkeen monissa medioissa. Sarja on ehdolla Venlagaalassa vuoden 2023 asia-ohjelma ja dokumentti kategoriassa. Lisäksi Holmavuo ja Hostikka ovat ehdolla vuoden käsikirjoittaja -sarjassa.[10][11].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Airola, Iiro-Pekka: Ambulanssityö jäi, kun kirjojen ja tv-sarjojen maailma imaisi Heidi Holmavuon Turun Sanomat. 22.05.2021.