Teemu Hostikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teemu Hostikka (Photo: Henri Luoma)

Teemu Hostikka (s. 4. maaliskuuta 1979) on suomalainen käsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja. Teemu Hostikka tunnetaan Paras Ohjelma 2017 sekä Paras Esiintyjä 2018 -Kultaisella Venlalla palkitun Eränkävijät TV-sarjan luojana, käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana.[1] Hostikka on perustamansa NTRNZ media Oy:n pääomistaja. Yhtiö on yksi Pohjois-Suomen merkittävimpiä luovia toimistoja. Hän asuu Oulussa.

Teemu Hostikka vaikutti 1996-2008 the RMS yhtyeessä, joka levytti kaksi albumia From Below (2002) ja Fates and Fairytales from the Mushroom Land (2008). Yhtye soitti mm. keikan suorassa lähetyksessä Radiomafiassa sekä teki Suomen kiertueita Sentencedin ja Charonin lämmittelijänä. Yhtye hajosi 2008.

Hostikka perusti intranze-toiminimen 2004, joka muuttui NTRNZ media Oy:ksi 2012. Yritys työllistää noin 20 henkilöä. Yrityksen hallitukseen kuuluu mm. suomalainen näyttelijä Peter Franzén.

Hostikka aloitti yrityksessään graafisena suunnittelijana sekä web-designerina, ja hänen käsialaansa ovat mm. Poisonblack yhtyeen Of Rust and Bones  (2010), Drive (2011) ja Lyijy (2013) levynkannet.

Televisiouransa Hostikka on aloittanut Oulun Kärppien pelitapahtumien monikameraohjaajana. Myöhemmin hän toimi ohjaajana sadoissa Urho TV:n ja Nelosen SM-Liiga sekä CHL-ottelulähetyksissä. Ensimmäisen oman ohjelmansa Hostikka sai Neloselle 2011, jolloin hän tuotti ja ohjasi Rokua Geopark Challenge -seikkailu-urheilu lähetyksen Neloselle. Kilpailun taltiointeja tehtiin aina vuoteen 2014 asti, jolloin kilpailu järjestettiin viimeisen kerran.

Teemu Hostikka tuotti ja ohjasi useita dokumentteja Erätulilla ohjelmaan, Mm. Huippu Etelämantereella (2014) -dokumentin, joka seurasi Patrick "Pata" Degermanin johtaman retkikunnan matkaa etelämantereella. Hän oli mukana Erätulilla-ohjelman teossa aina sarjan lopettamiseen saakka.

2016 ensi-illan saanut Eränkävijät on Hostikan kehittämä formaatti Yle TV1:lle, joka seuraa intohimoisten eräihmisten elämää Suomessa. Eränkävijät on Hostikan ensimmäinen oma TV-sarja. Sarjaa on tuotettu neljä tuotantokautta, ja sarja on palkittu kahdella Kultaisella Venlalla. Sarja on myös myyty Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi jo 30:een maahan.

Sarjasta on tuotettu myös kansainvälinen versio, joka Suomessa tunnetaan nimellä Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi sai ensi-iltansa Suomessa joulukuussa 2019. Toinen tuotantokausi valmistuu 2021.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Käsikirjoittajana luonto yle.fi. Viitattu 21.1.2018.