NTRNZ media

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta NTRNZ media Oy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

NTRNZ media Oy on vuonna 2004 perustettu tv-tuotantoyhtiö ja markkinointitoimisto. Yrityksen perustaja ja vastaava luova johtaja on Teemu Hostikka ja toimitusjohtaja Hanna Mustonen. NTRNZ median hallitukseen kuuluu mm. suomalainen näyttelijä Peter Franzén.

NTRNZ media on tunnettu kotimaassa ja kansainvälisesti menestyneillä tuotannoillaan. Yhtiön ensimmäinen oma tuotanto Eränkävijät on voittanut neljä Kultaista Venlaa ja myyty yli 30 maahan. Sarjan kahdeksas tuotantokausi alkaa lokakuussa 2023. Sarjan kansainvälisen version Eränkävijät: Alpeilta Arktiselle kaksi kautta nähtiin Yle TV1:llä 2019 ja 2021.

NTRNZ median toinen suurmenestys on historiadokumenttisarja Vaietut arktiset sodat, joka on laajimmalle levinnyt suomalaissarja koskaan. Sarjan esitysoikeudet on myyty yli sataan maahan. Sen osti ensimmäisten joukossa The Walt Disney Company, jonka lisäksi sen ovat hankkineet mm. RTL, Al Jazeera, BBC sekä australialainen SBS.

Suomen luontoa ja taikuri Henri Kemppaisen taikuutta yhdistävä Magic in Lapland on myös yksi NTRNZ median kansainvälisesti laajimmalle levinneistä tv-sarjoista. Sarjaa esitetään miljoonayleisöille Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Elokuussa 2023 ensi-iltansa MTV-kanavalla ja Katsomossa sai NTRNZ median tuottama neliosainen sarja Uskomattomat ympäristörikokset, joka esittelee Suomessa viime vuosina esiin tulleita merkittävimpiä ympäristörikoksia.

NTRNZ median markkinointityöt on palkittu kahdesti kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa. Vuonna 2021 Pudasjärven kunnalle tehty Järjen äärellä -kampanja voitti kilpailussa hopeaa ja vuonna 2022 Oulun matkailun Pohjolan rengastie -brändi palkittiin pronssilla.

NTRNZ media on ollut Vuoden toimisto -markkinointiviestintäkilpailun finalisti 2021 ja 2022 sekä Vuoden Huiput -kilpailun shortlistalla vuonna 2023 kahdella työllä. Lisäksi yritys on palkittu Oulun kaupungin Vuoden vientiyritys 2021 -palkinnolla.

Yrityksellä on toimipisteet Oulun lisäksi Helsingissä ja Levillä ja se työllistää noin 20 henkilöä.

Tuotannot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kultainen Venla (2017, 2018, 2019, 2020)
  • Intermediaire-Globe Gold, World Media Festival (2022)
  • Kuntamarkkinoinnin SM (hopea 2021, pronssi 2022)
  • Vuoden vientiyritys 2021, Oulun kaupunki