Henri Kemppainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Henri Kemppainen (s. 2. joulukuuta 1982 Hyrynsalmi) on kainuulaislähtöinen illusionisti ja viihdyttäjä. Henri sai kipinän taikuuteen jo 5-vuotiaana nähtyään televisiossa taikuri Paul Danielsin ohjelman.

Määrätietoisen harjoittelun kohti ammattilaisuraa Henri aloitti lukioaikana. Lukion jälkeen Henri kävi Turussa Juontaja-tuottaja -kurssin Paasikivi-opistossa (2002 – 2003) ja opiskeli medianomiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulussa (2004 - 2008). Henrin ammattilaisura alkoi vuonna 2006 hänen vielä asuessaan Oulussa. Nykyään Henri asuu Nummelassa.

Henri on kouluttanut taikurina ja esiintyjänä itseään Suomen lisäksi Las Vegasissa (2008 ja 2010) yksityisopissa. Las Vegasin reissuilla Henri syventyi lähitaikuuden saloihin.

Toukokuussa 2013 Henri pääsi toteuttamaan unelmansa isosta Illuusioshowsta Hartwall Areenalla Lastenklinikoiden Kummit ry:n järjestämässä Elämän Kevät -konsertissa. Henri toteutti shown yhdessä StepUp Dancersien kanssa.

Tänä päivänä Henri on suosittu esiintyjä humoristisen tyylinsä ja energisyytensä ansiosta erityisesti yritysten asiakas- ja henkilöstötilaisuuksissa. Henri on erityisen lahjakas Lähitaikuudessa ja tämä on vienyt häntä esiintymään julkkisten juhliin aina ulkomaille asti.

Tunnustukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kemppainen voitti Suomen Taikuri 2019 -palkinnon, jota perusteltiin Magic in Lapland -televisiosarjalla.[1].

Luottamustoimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]