Heavy Metal 2000

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heavy Metal 2000
Ohjaaja Michael Coldewey
Michel Lemire
Käsikirjoittaja R. Payne Cabeen
Carl Macek
Kevin Eastman
Perustuu The Melting Pot sarjakuvaan
Tuottaja Michel Lemire
Jacques Pettigrew
Säveltäjä Frédéric Talgorn
Kuvaaja Bruno Philip
Leikkaaja Brigitte Breault
Pääosat Michael Ironside
Julie Strain Eastman
Billy Idol
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Kanada
 Saksa
Tuotantoyhtiö CinéGroupe
Das Werk
Helkon Media AG
Trixter Film
Levittäjä Sony Pictures Home Entertainment
Netflix
Ensi-ilta Ranska 19. huhtikuuta 2000
Saksa 4. toukokuuta 2000
Yhdysvallat 10. heinäkuuta 2000
Suomi 2001
Kesto 84 min
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti 15 000 000 dollaria
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Heavy Metal 2000 on vuonna 2000 suoraan DVD:lle julkaistu kanadalais-saksalainen animaatioelokuva, joka perustuu alun perin Kitchen Sink Pressin ja sittemmin Heavy Metal -lehden sarjakuvaan "The Melting Pot"[1], jonka kirjoittivat Kevin Eastman, Simon Bisley ja Eric Talbot. Elokuvan ohjasivat Michael Coldewey ja Michel Lemire. Käsikirjoituksesta vastasivat R. Payne Cabeen, Carl Macek ja Kevin Eastman. Pääosassa ääninäyttelivät Michael Ironside, Julie Strain ja Billy Idol.[2]

Elokuva ei ole vuoden 1981 Heavy Metalin jatko-osa.[3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alhainen avaruusmerirosvo Tyler joutuu mielenhallinnan kohteeksi etsiessään kristallia luolan sisältä. Koskiessaan kristalliin Tyler muuttuu murhaavan vallanhimoiseksi ja haluaa tulla kuolemattomaksi. Hän sieppaa aluksen ja etsii erästä yhdistettä H2O471, jota Tyler löytää Eden-planeetan asukkaista. Hän matkaa kohti rauhallista planeettaa ja tappaa sen asukkaat lukuun ottamatta eloon jäänyttä Kerrietä, jonka Tyler ottaa vangiksi. Toinen eloon jäänyt Julie huomaa isänsä kuolleen hyökkäyksen aikana ja siskonsa kadonneen, jonka myötä hän alkaa hautoa kostoa. Julie löytää Tylerin jättämän Germainin ja pakottaa miestä kertomaan verilöylyn takana olevan roiston. Germain korjaa aluksen ja kaksikko matkaa Tylerin perään. Sillä välin Tylerin tiedemies on kehittänyt Kerrien kehon yhdisteestä H2O471 aineen, joka parantaa keholle tapahtuneet haavat.

Julie saapuu avaruussatamaan, jossa hän pyytää lupaa lastautua satamaan ja kertoo portin sisään pääsyssä henkilöllisyytensä olevan FAKK². Paikalla Julie löytää Tylerin yökerhosta, jossa hän ampuu murhaajan. Tyler ei kuitenkaan kuole juodessaan parantavaa nestettä ja aloittaa miehistönsä kanssa ammuskelun yökerhossa. Julie onnistuu suojautumaan ja joutuu lopulta pakenemaan kun Tyler räjäyttää kranaateilla koko yökerhon jatkaessaan matkaansa.

Germain herättää räjähdyksestä tajuttomana olleen Julien, joka huomaa Tylerin lähtevän aluksellaan kohti päämääräänsä löytää kuolemattomuuden lähteen. Julie nappaa Germainin kanssa aluksensa ja matkaa Tylerin huomattavasti isomman aluksen päälle kyytiin portaalin läpimenemistä varten. Tyler myös huomaa tämän ja lähettää alaisiaan tuhoamaan Julien, mutta epäonnekseen kovan imuvirran vuoksi alukset imeytyvät virran mukana kadoksiin. Molemmat päätyvät rajun törmäyksen kerta hiekkaisalle planeetalle, jossa eloon jäävät ainoastaan Tyler ja muutama hänen alaisensa, sekä Julie ja Germain. Julie ja Germain kuitenkin joutuvat eroon toisistaan ja nainen löytää matkalla oudon kiviotuksen Zeekin ja tämän isännän Odinin. Kaksikko matkaa eteenpäin samalla kun Odin kertoo tarinan, jonka vuoksi Tyler on etsimässä hänen planeetallaan sijaitsevaa kuolemattomuuden lähdettä.

Sillä välin Tyler on noussut erään liskokansan johtajaksi tapettuaan heidän parhaan taistelijansa, sekä johtajan. Julie onnistuu sulautumaan joukkoon teeskennellessään olevansa Tylerin pyytämä huora. Julie kuitenkin yllättää kesken touhujen iskemällä miestä terävällä sarven piikillä kurkkuun ja yrittää samalla polttaa hänet kuumassa laavassa. Väliin kuitenkin tulee Zeek joka vie Julien pois paikalta isäntänsä Odinin luulleen naisen olevan pulassa. Tyler kuitenkin selviää tilanteesta juomalla rohtoaan. Myöhemmin Julie palaa Tylerin laboratorioon, jossa hän pelastaa siskonsa Kerrien ilkeän tiedemiehen käsistä. Räjähdyksen myötä Tyler huomaa naisen olevan vielä elossa ja käskee joukkojaan hyökkäämään seuraavana päivänä linnoitukseen, jossa lähde sijaitsee. Illalla Julie käy samaisen rituaalin, jonka Taarna kävi edellisessä elokuvassa ja pukee lopuksi ylleen niukan punaisen taisteluasunsa.

Aamun koittaessa Tyler hyökkää joukkoineen kohti linnoitusta, jossa Julie, Germain, Kerrie ja muut kylän asukkaat odottavat heitä. Verisen taistelun aikana Tyler onnistuu taistelemaan itsensä läpi kohti vuoren huippua, jossa lähde sijaitsee. Julie kuitenkin saapuu estämään miestä, joka lyö väkivaltaisen tappelun päätteeksi Julien tajuttomaksi ja tappaa paikalle saapuneen Odinin. Tyler asentaa kristallin paikalleen, jotta portti avautuisi, kunnes kuolleeksi oletettu Odin paljastaakin olevan rotunsa viimeinen eloon jäänyt, joka loi lähteen ja kiittää Julieta, Tyleria, sekä Zeekiä auttamisesta lähteen saavuttamisessa. Mentyään luolaan sisälle kohti lähdettä, Zeek saapuu paikalle ja nappaa kristallin haltuunsa, jonka myötä portti sulkeutuu ja Zeek kohoaa avaruuteen hautoen kristallia, jottei yksikään pahuuden olento saisi sitä käsiinsä. Julie selviää tilanteesta, kun siskonsa Kerrie ja Germain auttavat hänet pois paikalta voitokkaan taistelun päätteeksi.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Michael Ironside  Tyler  
 Julie Strain Eastman[4]  Julie  
 Billy Idol  Odin  
 Pierre Khol  Germain St-Germain  
 Sonja Ball  Kerrie  
 Brady Moffatt  Lambert  
 Rick Jones  Zeek  
 Arthur Holden  Dr. Schechter  
 Alan Fawcett  Jefferson, sivuäänet  
 Jane Woods  Sysop ääni  
 Elizabeth Robertson  Cyber Sex Doll  
 Luis de Cespedes  Cyrus  
 Terry Scammell  Chartog  
 Vlasta Vrana  Street Vendor  
 Sascha Konietzko  Oma itse  
 Tim Skold  Oma itse  

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Heavy Metal 2000

Elokuvan soundtrack julkaistiin päivää ennen Ranskan ensi-iltaa 18. huhtikuuta 2000. Levyllä kuultiin useita tunnettuja heavy metal ja rock-yhtyeitä, kuten Monster Magnet, Pantera ja System of a Down, sekä elokuvassa ääninäyttelleen Billy Idolin kappaleita.

Videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan pohjalta julkaistiin elokuussa 2000 videopeli Heavy Metal: F.A.K.K.², joka sijoittuu elokuvan jälkeisiin tapahtumiin. Pelissä pelaaja ohjaa päähahmoa Julieta, joka taistelee puolustaakseen planeettaansa Edeniä pahuudelta nimeltä GITH. Pelissä esiintyvät myös elokuvissa olleet hahmot cameo-rooleissa, kuten Kerrie ja Germaine, sekä Tyler.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heavy Metal 2000 a little light on plot JAM! Movies Viitattu 29.12.2009 (englanniksi)
  2. Heavy Metal 2000 - DVD Sony Pictures Viitattu 26.8.2009 (englanniksi)
  3. Additional Information heavymetalmagazinefanpage Viitattu 29.12.2009 (englanniksi)
  4. Julie Strain Models. Penthouse Magazine. Viitattu 13.1.2021. (englanniksi)