Havukosken paloasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Havukosken paloasema (2011).
Keski -Uudenmaan pelastuslaitoksen yksikkö KU 6212 päivystämässä Korso Rock Festival -tapahtuman vieressä Vantaan Korsossa heinäkuussa 2016.

Havukosken paloasema on Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloasema Vantaan Koivukylän suuralueen Havukosken kaupunginosassa.[1] Se aloitti toimintansa helmikuussa 2011, kun Hiekkaharjun paloaseman kalusto ja miehistö muutti sinne. Se oli perustamisvaiheessa hälytysajojen määrällä mitattuna Suomen toiseksi vilkkain paloasema.

Käytöstä poisjäänyt Hiekkaharjun paloasema oli toiminnallisesti vanhentunut ja sillä oli pitkään jatkunut sisäilmaongelma.lähde?

Uusi paloasema on hälytysajojen määrällä mitattuna Suomen toiseksi suurin paloasema Kallion keskuspaloaseman jälkeen. Havukosken paloasemalla on päivittäin noin kuusi palo- ja pelastustoimen hälytystä ja 22 sairaskuljetustehtävää. Havukosken paloaseman sijaintia pidettiin strategisesti onnistuneena. Sieltä pääsee nopeasti Itä-Vantaan pääväylille, kuten Lahden moottoritielle, Koivukylänväylälle ja Asolanväylälle, sekä tarvittaessa myös Kehäradan tunneliin. Pelastusajot nopeutuivat Korson ja Itä-Vantaan suunnalla keskimäärin 1,5 minuuttia; kohteisiin päästiin keskimäärin viisi minuutissa tavoiteajan ollessa kuusi minuuttia.[2][3]

Aseman yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

lähde?

Yksikkötunnus Tyyppi
R KU 101 Pelastusyksikkö
R KU 106 Nostolavayksikkö
E KU 6211 Hoitotason ambulanssi
E KU 6212 Hoitotason ambulanssi
R KU 171 Huolto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelastuslaitoksen toimipisteiden osoitteet Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, ku-pelastus.fi. Viitattu 5.7.2016.
  2. Massinen, Tuomas: Pelastusajot nopeutuvat Itä-Vantaalla tuntuvasti Vantaan Sanomat, vantaansanomat.fi. 9.10.2011. Viitattu 6.7.2016.
  3. kartta.vantaa.fi (Haku sanoilla "Havukosken paloasema". Valinnat: Aluejaot: Kaupunginosat. Koordinaatit asetettu tämän haun antaman sijainnin mukaisesti 5.7.2016) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 5.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]