Harlem Shake (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Harlem Shake”
Baauer
Singlen ”Harlem Shake” kansikuva
Singlen tiedot
 Nauhoitettu  2012; Brooklyn, New York[1]
 Julkaistu 22. toukokuuta 2012
 Formaatti Digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Baauer
 Tyylilaji Basso, hip hop, trap
 Kesto 03.16
 Levy-yhtiö Jeffree's, Mad Decent
Baauerin muut singlet

”Harlem Shake”
2012
”Dum Dum”
2012

Harlem Shake on yhdysvaltalaisen DJ-tuottaja Baauerin kappale. Sen julkaisi Mad Decentin omistuksen alaisena oleva "Jeffree's" hänen debyyttisinglenä 22. toukokuuta 2012.[2] Korkeatempoinen kappale sisältää mekaanisen bassolinjan, Dutch House-syntikkariffejä, tanssimusiikki dropin, ja sampleja karjuvan leijonan äänistä.[2] Kappale sisältää samanlaisuuksia Plastic Littlen vuonna 2001 julkaistusta kappaleesta "Miller Time", varsinkin lause "then do the Harlem Shake", joka on viittaus samannimiseen tanssiin. Baauer lisäsi kappaleeseen erilaisia erikoisia ääniä niin, että se erottuu.

Helmikuuhun 2013 asti kappale ei myynyt kovin hyvin, kunnes YouTubeen ladattu kappaleeseen pohjautuva video kehittyi samannimiseksi internet-ilmiöksi. Internet-ilmiöksi muodostuminen auttoi singlen myyntitilastoissa, kun se sijoittui Yhdysvaltain Billboard Hot 100-listan kärkeen viideksi peräkkäiseksi viikoksi. Samoin se saavutti Britannian singlelistan kolmannen sijan sekä Australian ja Uuden-Seelannin singlelistan ensimmäisen sijan.

"Harlem Shake" sai pääosin positiivisen vastaanoton musiikkikriitikoilta, jotka kokivat sen houkuttelevaksi tanssikappaleeksi, vaikka jotkut kokivat sen enemmän noveltykappaleeksi. Hitiksi muodostumisen jälkeen Mad Decentin johtaja Diplo solmi sopimuksen niiden kappaleen samplaajien kanssa, joiden sopimuksia sen samplaamisesta ei oltu selvitetty ennen kappaleen julkaisua. Yhdysvaltalaisräppäri Azelia Banks julkaisi "Harlem Shakestä" remix-version hänen SoundCloud-sivulleen, joka kuitenkin Baauerin pyynnöstä poistettiin ja johti näiden kahden väliseen riitaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Harlem Shake (song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.