Hamad Al Fardan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hamad Al Fardan (arab. حامد الفردن‎; s. 29 kesäkuuta 1987 Manama) on bahrainilainen moottoriurheilija ja ensimmäinen bahrainilainen, joka on kilpaillut GP2-tasolla. Hän on rallikuljettaja Ahmed Al Fardanin poika.

Al Fardan aloitti kilpauransa vuonna 2004 Aasian Formula BMW -sarjassa ja jo seuraavana vuonna hän sijoittui sarjan kolmanneksi. Hän kilpaili samanaikaisesti myös Formula BMW World Final -kilpailussa jääden 18:nneksi.

Vuonna 2006 Al Fardan kilpaili Aasian Formula V6 -sarjassa sijoittuen kuudenneksi, vaikka hän ei osallistunut sarjan viimeisiin neljään osakilpailuun. Hän kilpaili samanaikaisesti myös uusiseelantilaisessa Toyota Racing Series -sarjassa sijoittuen 13:nneksi. Seuraavana vuonna hän sijoittui samassa sarjassa 11:nneksi.

Vuonna 2007 Al Fardan siirtyi Ison-Britannian F3-mestaruussarjaan, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Myöhemmin kaudella 2007-08 Al Fardan kilpaili Aasian F3-mestaruussarjaan ja sijoittui neljänneksi.

Vuonna 2008 Al Fardan kilpaili Saksan F3-mestaruussarjassa sijoittuen 11:nneksi, mutta hänen kautensa sarjassa jäi kesken loukkaantumisen vuoksi. Al Fardan kilpaili myös Aasian GP2-sarjassa kaudella 2008-09 ISport-tallissa saavuttaen kaksi pistettä. Myöhemmin vuonna 2009 Al Fardan palasi Aasian Formula V6 -sarjaan ja voitti sarjan mestaruuden.