Koordinaatit: 81.50°N, 62.68°W

Hall Basin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hallin allas on Naresinsalmen pohjoinen leventymä
Yhdysvaltalainen ilmailukartta A-5, josta löytyy Naresinsalmen pohjoisosista (merialueista) käytettyjä nimityksiä, myös Hallin allas (Hall Basin; tiedot 2/1990).

Hallin allas (engl. Hall Basin, tansk. Hall Bassin) on Grönlannin ja Kanadan pohjoisimman saaren Ellesmerensaaren väliseen Naresinsalmeen kuuluva vesialue. Naresinsalmi on puolestaan Kansainvälisen hydrografisen järjestön (IHO) (1953) merialueiden rajalinjausten mukaan Baffininlahden pohjoisosan nimitys.[1]

Hallin allas on Naresisalmen pohjoisosassa sijaitseva leventymä, joka liittyy etelässä kapeampaan Kennedyn kanaaliin ja pohjoisessa Robesonin kanaaliin. Hall Basin on nimetty yhdysvaltalaisen löytöretkeilijän Charles Francis Hallin mukaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Limits of Oceans and Seas (pdf) (Baffininlahden rajat on määritelty teoksen sivulla 10) 1953 (3. painos). International Hydrografic Organization, via awi.de. Viitattu 14.7.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Hall Basin