Half Apple

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Half Apple
Tiedot
Toiminnassa 2004– 
Tyylilaji progressiivinen rock
indie rock
alternative rock
Kotipaikka Turku
Laulukieli englanti
Jäsenet

Henri Lyysaarilaulu, koskettimet
Santeri Palkivaaralaulu, kitara
Valtteri Sjöblombasso
Ville-Pekka Vaaralahtirummut

Levy-yhtiö

Presence Records

Aiheesta muualla
http://www.halfapple.net

Half Apple on Turussa vuonna 2004 perustettu nelihenkinen rockyhtye, joka musiikissa yhdistyvät progressiivinen rock ja moderni indierock. Yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Hands That Held Up the Sky maaliskuussa 2012.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Half Apple syntyi syksyllä 2004 kun aikaisemmasta bändistään eronneet nuoret muusikonalut, Santeri Palkivaara ja Valtteri Sjöblom perustivat yhtyeen. Nimen bändi sai aikaisemman yhtyeen nimestä, jonka toisen puolikkaan Palkivaara ja Sjöblom olivat muodostaneet. Rumpaliksi yhtyeeseen liittyi Ville-Pekka Vaaralahti. Bändi soitti triona kevääseen 2007 saakka, jolloin Henri Lyysaari liittyi yhtyeeseen laulamaan ja soittamaan koskettimia. Lyysaaren liittymisestä lähtien yhtyeellä ei ole ollut yhtä selkeää lead-laulajaa, vaan Lyysaari ja Palkivaara ovat jakaneet laulajan tontin.

Vuoteen 2007 mennessä keikkakokemusta oli kertynyt Half Applelle jo runsaasti ja yhtye oli äänittänyt muutaman demoluonteisen omakustanne-EP:n. Työ bändin eteen kantoi aina vain enemmän hedelmää, eikä ihmekään että yhtye löysi itsensä keväällä 2007 Suomen suurimman valtakunnallisen bändikilpailun Äänen ja vimman finaalista. Voiton makuun bändi pääsi kilpailupuolella ensimmäisen kerran keväällä 2008 Lukiolaisten liiton valtakunnallisessa bändikilpailussa, jossa Half Apple julistettiin Suomen parhaaksi lukiolaisbändiksi. Keväällä 2009 yhtye voitti Turun alueen bändikuninkuuden perinteikkäässä Turku Bandstand -kilpailussa, jossa Half Apple oli vuotta aiemmin ansainnut kolmannen sijan[1]. Kesällä 2009 Suomen Arvostelijain Liiton Turun osasto myönsi yhtyeelle tunnustuspalkinnon, 'Kritiikin puolen kilon punnuksen', jonka on aikaisemmin saanut mm. The Crash[2].

Joulukuussa 2009 yhtye aloitti ensimmäisen kokopitkän albuminsa, Hands That Held Up the Skyn äänitykset. Levy saatiin miksaus ja masterointi mukaan lukien valmiiksi kesäkuussa 2011. Helmikuussa 2012 yhtye ilmoitti solmineensa sopimuksen levyn julkaisusta Presence Records levy-yhtiön kanssa ja levy ilmestyi kauppoihin 14. maaliskuuta 2012[3].

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Henri Lyysaari: laulu, koskettimet
  • Santeri Palkivaara: laulu, kitara
  • Valtteri Sjöblom: basso
  • Ville-Pekka Vaaralahti: rummut

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Turku Bandstand: Historia (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Sarv.fi: Kritiikin punnukset
  3. Half Applen nettisivut, Etusivun uutisosio

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]