Hänninhauta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hänninhauta
Hänski
Rakennuksen tiedot
Sijainti Mikkeli
Omistaja Mikkelin kaupunki
Kenttä Jää, tekonurmi
Käyttäjät

Jääpallo:
Mikkelin Kampparit

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Hänninhauta on urheilukenttä Mikkelissä. Kentästä käytetään myös nimeä Hänninkenttä. Se sijaitsee Mikkelin keskustassa, ja se on rakennettu suppamuodostelman pohjalle. Hännihaudan kenttä on jalkapallo-, jääpallo- ja pesäpallokenttä. Hänninhauta on jääpalloseura Mikkelin Kamppareiden kotikenttä. Hänninhautaa kutsutaan ”Hänskiksi”.

Hänninhaudan kentän koko on jalkapallo- ja jääpallokäytössä 60 × 103 neliömetriä. Keväällä 2009 Mikkelin kaupunki aloitti Hänninhaudan kentän rakentamisen monitoimikentäksi. Kentälle oli tarkoitus asentaa jäädytysjärjestelmä ja tekonurmi sekä uusia valaistus ja katsomot. Kuopion hallinto-oikeuden määräyksestä rakennustyöt melkein valmiilla urheilukentällä kuitenkin keskeytettiin lokakuussa hankkeeseen kohdistettujen valitusten käsittelyn vuoksi. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi asian käsittelyssään valitukset ja lupa kentän asennusten loppuunviemiseksi saatiin joulukuussa 2012.

2011 ja 2012 Hänninhaudassa pelattiin jääpallon Suomen mestaruusloppuottelu, jota seurasi vuonna 2012 ennätykselliset 3700 katsojaa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]