Hänninhauta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hänninhauta
Hänski
Hänninhauta 2014.JPG
Rakennuksen tiedot
Sijainti Mikkeli
Omistaja Mikkelin kaupunki
Kenttä Jää, tekonurmi
Käyttäjät

Jääpallo:
Mikkelin Kampparit

Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Hänninhauta on urheilukenttä Mikkelissä. Kentästä käytetään myös nimeä Hänninkenttä. Se sijaitsee Mikkelin keskustassa, ja se on rakennettu suppamuodostelman pohjalle. Hännihaudan kenttä on jalkapallo-, jääpallo- ja pesäpallokenttä. Hänninhauta on jääpalloseura Mikkelin Kamppareiden kotikenttä. Hänninhautaa kutsutaan ”Hänskiksi”.

Hänninhaudan kentän koko on jalkapallo- ja jääpallokäytössä 60 × 103 neliömetriä. Keväällä 2009 Mikkelin kaupunki aloitti Hänninhaudan kentän rakentamisen monitoimikentäksi. Kentälle oli tarkoitus asentaa jäädytysjärjestelmä ja tekonurmi sekä uusia valaistus ja katsomot. Kuopion hallinto-oikeuden määräyksestä rakennustyöt melkein valmiilla urheilukentällä kuitenkin keskeytettiin lokakuussa hankkeeseen kohdistettujen valitusten käsittelyn vuoksi. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi asian käsittelyssään valitukset ja lupa kentän asennusten loppuunviemiseksi saatiin joulukuussa 2012.

2011 ja 2012 Hänninhaudassa pelattiin jääpallon Suomen mestaruusloppuottelu, jota seurasi vuonna 2012 ennätykselliset 3700 katsojaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]