Gretsch

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vuoden 1966 Gretsch 6119 Tennessean Chet Atkins -malli.

Gretsch on vuonna 1883 perustettu soittimia tekevä yritys. Sen perusti Friedrich Gretsch, saksalainen maahanmuuttaja Yhdysvaltojen Brooklyniin. Friedrich Gretsch kuoli vuonna 1895, ennen kuin hänen pieni yrityksensä alkoi menestyä. Friedrichin kuoltua yrityksen toimintaa jatkoi tämän poika, Fred Gretsch, Sr. Fredin johtamana Gretsch teki laadukkaita soittimia tarkkuudella. Hän kasvatti yritystä kahdessa vuosikymmenessä suureksi yritykseksi.

Gretsch teki alusta alkaen kitaroita, joita se tekee nykyäänkin. Gretsch valmistaa myös rumpuja. Gretschin kitarat ovat erityisesti tunnettuja rockabillyn ja countryn aloilla. Rummut ovat myös tunnettuja hiukan kevyemmässä musiikissa. Yrityksen tunnuslause on "That great Gretsch sound!" eli "Se upea Gretsch-soundi".

Kitaristi Chet Atkinsin ehdotuksesta yhtiöllä työskennellyt Ray Butts kehitti häiriöäänet vaimentavan mikrofonin, jolle tuli nimeksi Filtertron. Kehitystyö tapahtui samanaikaisesti mutta riippumattomasti Gibsonilla työskennelleen Seth Loverin vastaavasta työstä. Kehitystyön tuloksena syntyi humbucker-mikrofoni.

Gretschin valmistamia soittimia käyttäneitä muusikkoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kitaristi Bo Diddley ja hänen kuuluisa Gretschillä teettämänsä "laatikkokitara".
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.