Gregg Allman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gregg Allman 2006

Gregory Lenoir "Gregg" Allman (s. 8. joulukuuta 1947 Nashville, Tennessee) on yhdysvaltalainen rock- ja blues-laulaja, -kosketinsoittaja, -kitaristi ja -lauluntekijä, joka tunnetaan parhaiten Allman Brothers Bandin jäsenenä.[1] Hänet otettiin vuonna 1995 yhtyeen mukana Rock and Roll Hall of Fameen ja vuonna 2006 Georgia Music Hall of Fameen.

Allman Brothers Band hajosi ensimmäisen kerran 1970-luvun lopulla ja sen jälkeen se on perustettu muutaman kerran uudelleen. Allmanilla on ollut myös sooloura: hänen ensimmäinen oma albuminsa oli Laid Back vuonna 1973.

Allman Brothers Band jatkaa yhä uraansa ja julkaisi tuoreimman studioalbuminsa 2003. Gregg on ollut useasti naimisissa, mm. laulajatar Cherin kanssa vuosina 19751979. Liitosta syntyi muusikkopoika Elijah Blue Allman (1976–). Muita musiikkialalle siirtyneitä lapsia hänellä ovat Michael Sean Allman, Honeytribe-yhtyeen Devon Allman ja Picture me Broken-yhtyeen vokalisti Layla Brooklyn Allman. Gregg Allman on ollut vuodesta 2001 naimisissa nykyisen puolisonsa Stacey Fountainin kanssa. Pari asuu Richmond Hillissä, Georgiassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Allman Brothers Band, St. James Encyclopedia of Popular Culture, Gale 2000. Vaatii HighBeam-tilauksen.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.