Gintoki Sakata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gintoki Sakata
Luoja(t) Hideaki Sorachi
Näyttelijä(t) Japani Tomokazu Sugita
Yaguchi Asami (Lapsi)
Haruka Tomatsu (Gender Bender Arc)
Kana Asumi (Mantama Arc)
Yhdysvallat Michael Daingerfield
Sabrina Pitre (Lapsi)
Venus Terzo (Dekopokko Arc)
Chris Patton (Elokuva)
Ensiesiintyminen Gin Tama Lesson 1: Nobody with Natural Wavy Hair Can Be That Bad
Henkilötiedot
Koko nimi Gintoki Sakata (坂田 銀時)
Ammatti Sekatyöläinen, eli Freelancer
Sukupuoli Mies
Ikä Yli 20
Asuinpaikka Edo (Tokio)
Suhteet

Gintoki Sakata (坂田 銀時, Sakata Gintoki) on fiktiivinen sankarihahmo anime/manga-sarjasta Gintama. Gintokin loi Hideaki Sorachi suunnitellessaan Gintama-mangaa vuonna 2003. Gintoki Sakata esiintyy myös lukuisissa videopeleissä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari Yoshida Shouyou löysi Gintokin veristen ruumiiden keskeltä tämän ollessa noin 4-vuotias. Hän päätti ottaa Gintokin oppipojakseen ja opettaa hänelle samurain tien. Kansei Purge -sisällissodan aikana hänen mestarinsa Shouyou pidätettiin. Hänet revittiin väkisin pois Gintokin luota ja hänen koulunsa poltettiin. Mestari Shouyou teloitettiin myöhemmin. Monta vuotta tämän jälkeen hän osallistui Joui-sotaan avaruusolioita vastaan, ja sai liikanimen Shiroyasha, joka tarkoittaa valkoista demonia. Hän olikin sodan aikana pysäyttämätön massamurhaaja. Gintoki katosi joksikin aikaa sodan jälkeen ja tapasi myöhemmin Otosen Edon hautausmaalla tämän rukoillessa edesmennyttä aviomiestään Terada Tatsugorouta. Otose näki Gintokin pahasti nälkiintyneenä ja likaisissa vaatteissa. Täten Otose päätti ruokkia Gintokia, minkä jälkeen Gintoki teki Teradan puolesta lupauksen, että suojelisi Otosea niin kauan kunnes hän lopulta kuolisi vanhuuteen. Näin ollen Gintokista tuli Otosen henkivartija ja hän sai yöpymis-sijan Otosen kapakan yläkerrasta. Siellä hän alkoi tehdä sekatöitä maksaakseen Otoselle vuokraa ja näin ollen perusti myöhemmin yorozuya-yhteisön Kaguran ja Shinpachin kanssa. Tästä itse tarinan juoni alkaa.

Ulkonäkö ja tuntomerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gintoki Sakatalla on hopeiset (tai valkoisen siniharmaat), kiharat hiukset. Hänellä on harmaat/vihreät (manga) tai verenpunaiset silmät (anime), jotka näyttävät miltei aina väsyneiltä ja surullisilta. Tämän sanotaan johtuvan hänen lapsuudenaikaisista traumoistaan. Hän on keholtaan hyvin lihaksikas. Hän yleensä pukeutuu aaltokuvioiseen kimonoon, josta onkin tullut hänen tavaramerkkinsä. Koska Edossa on nykyisin miekkakielto, Gintoki pitää oikean miekan sijasta mukanaan Lake Toya -nimistä puumiekkaa eli bokkenia. Hätätapauksessa hänellä on myös oikea dragon trail -niminen katana, mutta hän käyttää sitä vain ehdottomissa hätätapauksissa säästyäkseen verenvuodatukselta.

Luonne ja persoona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gintoki Sakata on hyvin lapsellinen ja vitsailee kaiken aikaa. Sodan ajan traumoista huolimatta hänen huumorintajunsa on aina kuin pienellä lapsella. Hän tykkää syödä paljon sokeripitoisia ruokia ja juo runsaasti mansikkamaitoa, sekä alkoholia. Hän ottaa asioita harvemmin tosissaan, mutta kuolemanvaarallisen tapauksen tullessa eteen hänet voi saattaa raivon valtaan. Gintoki Sakata on lapsellisuudestaan huolimatta hyvin viisas ja opettaa erilaisia opetuksia sarjan muille hahmoille sekä ohjelman katsojille. Hän käyttääkin aikaansa runsaasti ihmisten auttamiseen hädässä, hänen ollessaan sekatyöläinen. Hänen avuliaisuutensa takia koko Edo oppii vähitellen rakastamaan häntä. Gintoki Sakata myös rikkoo neljättä seinää jatkuvasti sarjan aikana.

Voimakkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gintoki Sakata on miltei voittamaton meikkailussa. Hän on myös ihmiskehoonsa nähden äärimmäisen kestävä. Häneltä voi vaikka rikkoa luut ja hän pystyy siitä huolimatta jatkamaan taistelua kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Hänellä on myös kyky leikata ja jopa purra poikki toisten miekkoja ilmalennosta. Gintoki on myös hyvä potkimaan, ja Thick Burst on hänen kuuluisa potku iskunsa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]