Gilbert Bécaud

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gilbert Bécaud vuonna 1964.

Gilbert Bécaud (oik. François Gilbert Léopold Silly[1], 24. lokakuuta 1927 Toulon, Ranska[2]18. joulukuuta 2001 Pariisi, Ranska[1]) oli ranskalainen laulaja, säveltäjä ja näyttelijä, jonka lempinimi oli hänen energisen esiintymistapansa johdosta Monsieur 100,000 Volts[2].

Bécaud’n kansainvälisesti tunnettuja menestyskappaleita ovat muun muassa ”Et maintenant”[2] vuodelta 1961, jota ovat esittäneet hänen lisäkseen esimerkiksi Shirley Bassey, Elvis Presley ja Frank Sinatra nimellä ”What Now My Love”[2] ja muun muassa Everly Brothersin, Bob Dylanin, Nina Simonen, Elvis Presleyn, Willie Nelsonin ja James Brownin nimellä ”Let It Be Me”[2] esittämä ”Je t'appartiens”[2].

Hänen muita hittejään ovat muun muassa ”Le jour où la pluie viendra”, ”Seul sur son étoile” (suom. ”Se onko hän”), ”L’orange” ja ”L’important c’est la rose” (useita suomennoksia, mm. ”Jossain on kukka ruusun”)[2].

Suomessa Bécaud’n tunnetuin kappale lienee Tapani Pertun esittämänä tunnetuksi tullut ”Nathalie” vuodelta 1964[2]. Ritva Oksanen levytti Bécaud’n kappaleita vuoden 1971 esikoisalbuminsa A-puolelle Kari Kuuvan, Sauvo Puhtilan ja Chrisse Johanssonin suomennoksina. Monia Bécaud’n lauluja levytti myös Tapio Heinonen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Gilbert Bécaud.
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.