Gerald McClellan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gerald McClellan
Tiedot
Oikea nimi Gerald McClellan
Lempinimi The G-Man
Painoluokka Alempi keskisarja
Maa  Yhdysvallat
Syntymäaika 23. lokakuuta 1967
Syntymäpaikka Freeport, Illinois
Otteluasento Oikea
Ammattilaistilastot
Ottelut 34
Voitot 31
– tyrmäysvoitot 29
Tappiot 3
Ratkaisemattomat 0

Gerald McClellan, The G-Man (s. 23. lokakuuta 1967 Freeport, Illinois), on yhdysvaltalainen entinen nyrkkeilijä. Hän oli alemman keskisarjan maailmanmestari. McClellanin tilastot ammattilaisena ovat 31 voittoa (29 KO), ja 3 tappioa.

Nyrkkeilyura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McClellan ryhtyi ammattinyrkkeilijäksi vuonna 1988. Emanuel Stewardin valmennuksessa hän voitti WBO-liiton keskisarjan maailmanmestaruuden tyrmäämällä John Mugabin ensimmäisessä erässä. WBC-liiton mestaruuden hän voitti tyrmäämällä Julian Jacksonin viidessä erässä vuonna 1993. Hän puolusti WBC-titteliä kolme kertaa.

Kamppailu Bennin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonkin ajan kuluttua McClellan siirtyi painoluokkaa ylemmäs ylempään keskisarjaan. Siellä hän kohtasi hallitsevan mestarin Nigel Bennin Lontoossa helmikuussa 1995. Benn tuinnettiin nimellä "Dark Destroyer", eli tumma tuhoaja. Ennen kamppailun alkua McClellan oli yleisön ehdoton suosikki 4 - 1 kertoimilla. Nigel Benniä ei väheksytty: Hän oli McClellania kolme vuotta vanhempi, mutta hän oli ehtinyt käydä urallaan useita rajuja kamppailuja, ja hänestä alkoi näkyä merkkejä ikääntymisestä. McClellaniakaan ei väheksytty, sillä hän oli tyrmännyt 14 vastustajaansa, joista 10 oli tullut ensimmäisen erän aikana.

Benn tunnettiin myös siitä, että hän käytti likaisia otteita kehässä.

McClellan iski Bennin puolittain ulos ensimmäisessä erässä. Bennillä kesti 9½ sekuntia päästä ylös, niin hurja oli McClellanin iskuvoima. Taistelu jatkui, mutta sillä oli surullinen loppu. McClellan kaatoi Bennin uudestaan 9. erässä. 10. erässä Benn iski McClellania monta kertaa ilman, että tämä vastasi iskuihin mitenkään. Kohta McCellan kaatui tajuttomana maahan. Tuomari ei tajunnut tilanteen vakavuutta, vaan laski McClellanille lukua kymmeneen. Vasta tämän jälkeen, kun McClellan ei virvonnut,hänet vietiin kulmaukseensa. Kulmauksessa hänelle annettiin ensiapua, ja ambulanssi vei hänet sairaalaan. Sairaalassa hänen aivoistaan poistettiin leikkauksessa verihyytymä.[1] Mclellan vajosi myös koomaan ottelun jälkeen. Myös hänen lähimuistinsa on erittäin heikko. Hänen kuulonsa on heikentynyt, eikä hän tule ikinä kävelemään.

Tuomarin toiminta herätti ihmetystä ottelun aikana. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin merkkejä siitä, kuin hän ei olisi ollut puolueeton. Hän antoi sidontatilanteista lähes aina varoituksen McClellanille.

Myös Nigel Benn pyörtyi matkalla kehästä pukuhuoneeseen. Hän pystyi jatkamaan uraansa, ja hän on tänäpäivänä terve.

Ottelun jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McClellan vietiin kiireesti leikkaukseen, jossa hänen aivoistaan poistettiin verihyytymä. Hän oli koomassa noin viikon ajan. Hänelle tuli vakava aivovamma, ja hän sokeutui pysyvästi. Nykyään McClellan kykenee kävelemään, mutta hänen näkönsä ei ole vieläkään palautunut.

Roy Jones Junior on perustanut säätiön, joka kerää McClellanille rahaa, jotta hän selviytyisi yhdessä vaimonsa, Lisa McClellanin kanssa jokapäiväisestä elämästä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Nigel Benn vs. Gerald McClellan 29.4.2008. Boxrec.com. Viitattu 3.1.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]