Gary Gygax

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Gary Gygax

Ernest Gary Gygax (27. heinäkuuta 1938 Chicago, Illinois, Yhdysvallat4. maaliskuuta 2008 Lake Geneva, Wisconsin, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen kirjailija ja pelintekijä. Hänen tunnetuin teoksensa oli roolipelien pioneerina pidetty seikkailuroolipeli Dungeons & Dragons, jonka hän teki yhdessä Dave Arnesonin kanssa.

Koska Gygax ei löytänyt Arnesonin kanssa kehittämälleen D&D-pelille julkaisijaa, hän perusti Don Kayen kanssa Tactical Studies Rules -yrityksen, johon myös Brian Blume otettiin osakkaaksi. Yhtiön nimeksi tuli myöhemmin TSR Hobbies, Inc. Talousvaikeuksien vuoksi yhtiö pilkottiin 1983 ja pelien julkaisua jatkoi TSR, Inc. TSR:n toimitusjohtaja järjesti Gygaxin ulos yhtiöstä 1985 ja vuonna 1997 sen osti Wizards of the Coast.

Gygax keräsi elämänsä aikana useita pelipalkintoja ja saavutti paljon julkisuutta ja kunniaa. Hän esiintyi joskus ohjelmissa, kuten animaatiosarja Futuramassa. Gygax menehtyi kotonaan Lake Genevassa maaliskuussa 2008 kärsittyään jo useita vuosia sydänvaivoista.

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.