Galleria K

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Galleria K
Osoite Asematie 7, 01350 Vantaa
Sijainti Tikkurila
Koordinaatit 60°17′36.07″N, 025°2′20.06″E
Valmistumisvuosi 1958[1]
Suunnittelija Eija ja Olli Saijonmaa
Rakennuttaja Helsingin maalaiskunta
Käyttäjä Vantaan kaupunki
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Galleria K on Vantaan taidemuseo Artsin ja Vantaan taiteilijaseuran yhteinen taidenäyttelytila Tikkurilassa. Tilassa esitellään sekä taidemuseon kokoelmien helmiä että Vantaan Taiteilijaseuran tuottamia näyttelyitä. Rakennus sijaitsee Vantaan kaupungintalon yhteydessä Asematiellä, noin 300 metrin päässä Tikkurilan rautatieasemalta.

Vuonna 1958 kaupungintalon siipirakennukseksi valmistunut Galleria K on entinen Vantaan pääkirjasto. Rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Olli Saijonmaa sekä Eija Saijonmaa. Galleriaksi rakennus muuntautui kaupungintalon remontin yhteydessä vuonna 2013. Vaihtuvien taidenäyttelyiden lisäksi Galleria K:ssa pidetään seminaareja ja luentoja sekä galleria toimii myös kaupungin edustustilana. Vuoden näyttelyistä puolet ovat Vantaan taiteilijaseuran ja puolet Vantaan Taidemuseo Artsin tuottamia.

Vantaan taiteilijaseura ottaa vastaan ehdotuksia myös erilaisista kulttuuritapahtumista, joita galleriassa halutaan järjestää.Gallerian yhteydessä toimii Vantaan taiteilijaseuran taidelainaamo, josta voi ostaa tai vuokrata seuran jäsenten teoksia. Taidelainaamosta voit löytää maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvavedoksia sekä korutaidetta.

  1. Helsingin maalaiskunnan kunnantalo vantaankaupunginmuseo.finna.fi. Vantaan kaupunginmuseo. Viitattu 18.4.2021.