Gad Tsobari

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Gad Tsobari (tai Tsabari) (s. 1944) on israelilaissyntyinen painija ja vuoden 1972 Münchenin olympialaisten urheilija. Hän otti myös osaa vuoden 1976 Montrealin kisoihin.

Tsobari on ainoa eloonjäänyt israelilaisista urheilijoista, jotka palestiinalaiset terroristit ottivat panttivangiksi Münchenin olympialaisissa. Israelilaisten urheilijoiden asuntoon tunkeuduttiin aamyöllä 5. syyskuuta vuonna 1972. Vaikka Musta syyskuun jäsenet saivat Tsobarin kiinni, hän pääsi pakenemaan kellarin ja autotallin kautta. Yksi terroristeistä seurasi Tsobaria ja haavoitti tätä. Tsobari löysi perille turvallisuusrakennukseen olympiakylässä, ja kertoi tapahtumasta.

Vain 18 tuntia myöhemmin Tsobari ja muu olympialaisiin osallistunut Israelin joukkue katsoivat televisiosta kuinka helikopteri lensi Fürstenfeldbruckin lentotukikohtaan, jossa verilöyly tapahtui. Tsobari masentui tapahtumien johdosta ja rupesi juomaan, mutta toipui terapian avulla ja palasi Israeliin. Nykyään Tsobari toimii valmentajana Israelissa.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.