Funny Girl (elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Funny Girl
Funny Girl -elokuvan juliste
Funny Girl -elokuvan juliste
Ohjaaja William Wyler
Käsikirjoittaja Isobel Lennart
Tuottaja Ray Stark
Kuvaaja Harry Stradling, Sr.
Leikkaaja Maury Winetrobe
William Sands
Pääosat Barbra Streisand
Omar Sharif
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Columbia Pictures
Ensi-ilta 1968
Kesto 151 min.
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Funny Girl on vuonna 1968 ensi-iltaan tullut yhdysvaltalainen elokuvamusikaali, jonka on ohjannut William Wyler Isobel Lennartin teatterimusikaalin pohjalta.[1] Elokuvan pääosissa näyttelevät Barbra Streisand ja Omar Sharif.

Elokuva kertoo osin todellisuuspohjaisesti komedienne Fannie Bricen elämästä ja urasta New Yorkin Lower East Siden juutalaiskortteleissa juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa. Barbra Streisand oli esiintynyt samassa roolissa aiemmin Broadwaylla.[1] Elokuva oli kaupallinen menestys, ja Streisand sai roolistaan jaetun parhaan naispääosan Oscar-palkinnosta (toinen voittaja oli Katharine Hepburn) ja Golden Globen.

Elokuvassa ei käytetty kaikkia teatterimusikaalin kappaleita, mutta uutena kappaleena siihen otettiin päätöskappaleeksi Bricen tunnuskappale "My Man".[1] Elokuvan soundtrack-levy on sekin menestynyt myynnillisesti ja saanut platinalevyn.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Andrea Passafiume: The Big Idea Behind Funny Girl (Eight songs were dropped from the original Broadway score. - - In their place several new songs were added, - - one of Fanny Brice’s signature songs, “My Man.”) Viitattu 31.5.2009. (englanniksi)
  2. Gold & Platinum Viitattu 31.5.2009. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.