Full Moon wo sagashite

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Full Moon wo Sagashite[1] (jap. 満月をさがして, Furu Mūn o sagashite, suom. Täysikuuta etsimässä) on Arina Tanemuran luoma shōjomangasarja. Japanissa mangasarjaa julkaistiin Ribon-lehdessä vuosina 20022004 ja sittemmin manga on koottu yhteensä seitsemään mangakirjaan. Kyseisten mangakirjojen kustantajana toimi Shūeisha. Yhdysvalloissa Full Moon wo Sagashite alkoi ilmestyä vuonna 2004 nimellä Searching for Full Moon. Suomessa sarjaa julkaisi Egmont Kustannus.

Mangasarjan pohjalta on luotu myös Toshiyuki Katōn ohjaama samanniminen anime, joka alkoi huhtikuussa vuonna 2002 ja päättyi maaliskuussa vuonna 2003. Anime eroaa jonkin verran alkuperäisestä mangastaan, ja esimerkiksi joidenkin hahmojen historiaa on muutettu. Lisäksi anime päättyi ennen mangaa. Yhteensä jaksoja oli 52 joista jokainen kesti keskimäärin 24 minuuttia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Full Moon wo Sagashiten pääosassa on 12-vuotias orpotyttö Mitsuki Koyama, joka haaveilee laulajanurasta. Mitsuki kuitenkin kärsii sarkoomaksi kutsutusta sairaudesta, hankalasta paiseesta kurkussa, mikä vaikeuttaa suunnattomasti hänen lauluhaaveitaan. Lisäksi hänen isoäitinsä, jonka luona Mitsuki asuu, vihaa musiikkia eikä ole ollenkaan innoissaan lapsenlapsensa suunnitelmista ryhtyä laulajaksi.

Eräänä päivänä Mitsukin huoneeseen ilmestyy kaksi shinigamia, kuolemanjumalaa. Heidän nimensä ovat Takuto Kira ja Meroko Yui, ja heidän tehtävänään on huolehtia siitä, ettei Mitsukin elinaika lyhene tai pitene. Shinigameilta Mitsuki saa tietää, ettei hänellä on enää kuin vuosi elinaikaa jäljellä. Järkyttynyt Mitsuki päättää aloittaa unelmansa toteuttamisen heti. Hän aikoo ottaa osaa esiintymistilaisuuteen, jonka palkintona on luvassa levytyssopimus. Hän tekee sopimuksen shinigamien kanssa: jos he muuttavat hänet terveeksi 16-vuotiaaksi tytöksi, hän lupaa olla vastustelematta kun tulee hänen aikansa kuolla. Shinigamit suostuvat.

Mitsukin innokkuus ja erinomainen laulutaito tekevät vaikutuksen tuomareihin. Hän läpäisee esiintymistilaisuuden ja saa levytyssopimuksen. Mitsukista tulee suosittu laulajatähti, mutta salatakseen henkilöllisyytensä hän ottaa taiteilijanimen Full Moon. Mitsukin lupaus tulla laulajaksi juontaa juurensa kahden vuoden takaisiin tapahtumiin, jolloin hän asui orpokodissa yhdessä Eichi Sakurai -nimisen pojan kanssa. Yhdessä Eichin kanssa hän teki lupauksen, että he olisivat seuraavan kerran tavatessaan lähempänä unelmiaan: Mitsuki laulajan uraa ja Eichi tähtitieteilijän. Ennen kuin Mitsuki kykeni kertomaan tunteistaan Eichille, tämä adoptoitiin Yhdysvaltoihin. Mitsuki toivoo, että kuuluisana laulajana hän voisi löytää Eichin. Kuolemanjumalat etsivät tietoja Eichistä. He penkovat Mitsukin kotia ja löytävät kuvan ja lapun, jossa lukee että Eichi on kuollut. Mitsukikin tiesi sen.

Mitsuki karkaa kuolemanjumalilta ja he kuitenkin löytävät tämän. Kuolemanjumala-pomo Sheldan kaappaa Mitsukin ilmassa leijuvaan "koppiin", jota hän kutsuu rajakseen. Siellä hän aikoo viedä Mitsukin sielun. Meroko ja Takuto ehtivät kuitenkin ajoissa ja Mitsuki saa elää. Kolmen vuoden kuluttua Mitsuki elää yhä ja hän on tehnyt debyytin eri nimellä. Takuto katosi kolme vuotta aikaisemmin ja Merokosta ja Izumista tuli enkeleitä. Takuto kuitenkin ilmestyy keikalle, ihmisenä. Mitsuki kertoo rakastavansa tätä ja manga loppuu siihen kun Mitsuki laulaa laulun New future. Full moon wo sagashitessa on käytetty Changin' my life -yhtyeen kappaleita, kuten esimerkiksi New Future ja Myself.

Mitsukin ensimmäisen esiintymistilaisuuden jälkeen mangan ja animen tarinat eroavat toisistaan. Esimerkiksi animessa useiden hahmojen luonteita ja historiaa on muutettu.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Mitsukin ura kehittyy, hän pääsee myös käymään Yhdysvalloissa. Kun hän saapuu pikkukylään, jossa Eichi asuu, hän on haltioissaan. Takuto käy jo ennalta katsomassa Eichin talon, mutta saa selville, että Eichi oli kuollut jo kaksi vuotta aikaisemmin lento-onnettomuudessa. Takuto yrittää estää Mitsukia saamasta selville totuutta, mutta Mitsuki saa tietää mitä Eichille tapahtui ja hän menettää kaiken halunsa elää. Hänen syöpänsä pahentuu. Kun hän saapuu takaisin Japaniin, leikkausmenetelmät ovat valmiina, mutta Mitsuki ei ole henkisesti valmis, mitä vaadittaisiin leikkauksen onnistumiseksi. Mitsukin aika on myös lopussa, mutta Takuto, joka on syvästi rakastunut Mitsukiin, ei halua tappaa häntä. Takuto on koko ajan vähällä muuttua kummitukseksi, sillä hän muistaa menneisyyttään. Shinigamit, jotka muistelevat menneisyyttään muuttuvat kummituksiksi, vaelteleviksi sieluiksi. Lopuksi Izumi aikoo ottaa Mitsukin sielun, mutta Takuto estää sen. Samalla Mitsuki saa elämänhalunsa takaisin isoäitinsä, Takuton ja Merokon ansiosta.

Meroko ja Mitsuki eivät halua Takuton muuttuvan kummitukseksi, joten Meroko tekee shinigamien kaikkein suurimman rikoksen, varastaa kukan nimeltä The Flower of Forgettulness. Kukalla on kuitenkin seurauksensa: jos shinigami koskettaa kukkaa, hän menettää kaikki entiset ja nykyiset muistonsa. Meroko ja Mitsuki tietävät, että Takuto unohtaa myös heidät. Lopuksi Takuto suostuu käyttämään kukkaa. Sitä ennen Mitsuki kertoo todelliset tunteensa Takutolle – hän on tajunnut, että rakastaa Takutoa. Mitsukin viimeisessä konsertissa Takuton katsoessa sitä, alkaa kukan vaikutus tehota. Vähän ajan päästä hän unohtaa kaiken, ja kysyy Merokolta kuka on. Vaikka Takuto menetti muistinsa, vähän ajan päästä hän muuttuu kummitukseksi. Takuton paha sielu yrittää tappaa Mitsukin, mutta Meroko suojelee Mitsukia viimeiseen asti.

Meroko ja Takuto molemmat kuolevat ja pääsevät nokitusten kaikkien kuolemanjumalien johtajan kanssa. Meroko on vielä elossa, mutta Takuto makaa tajuttomana maassa. Johtaja antaa Merokolle kaksi vaihtoehtoa: joko itse säilyä kuolemanjumalana ja antaa Takuton muuttua kummitukseksi tai itse kuolla, muuttua kummitukseksi ja antaa Takuton muuttua takaisin kuolemanjumalaksi ilman muistojaan. Meroko valitsee epäitsekkäästi viimeisen vaihtoehdon. Shinigamien johtaja on tyytyväinen Merokon päätökseen ja muuttaa Merokon enkeliksi, joka suojelee ihmisiä. Koska Takuto ei ollut vielä ehtinyt tulemaan täydeksi kuolemanjumalaksi vielä, hänet voidaan muuttaa ihmiseksi. Jopa Mitsukin tapaus unohdetaan ja hän saa elää pidempään.

Kun Mitsukin leikkaus on tehty, hän ei ole nähnyt Merokoa ja Takutoa pitkään aikaan. Heidän menettämisestä surullinen Mitsuki näkee yhtäkkiä Merokolle joululahjaksi tekemänsä pupupehmolelun, joka viittoo Mitsukia seuraamaan. Mitsuki seuraa pupua ja sitä liikutteleva Meroko-enkeli johdattaa Mitsukin pois kotoa. Perillä Mitsuki näkee unelmiensa täyttymyksen, Takuton.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mitsuki Koyama (神山 満月, Kōyama Mitsuki) on tarinan päähenkilö. Mitsuki on 12-vuotias orpotyttö, joka unelmoi laulajanurasta. Hän kasvoi orpokodissa yhdessä Eichi Sakurai -nimisen pojan kanssa, mutta muutti myöhemmin asumaan isoäitinsä Fuzukin luokse. Hänen kurkussaan on hankala paise, mikä vaikeuttaa hänen lauluaan. Kuolemanjumala Takuton avulla Mitsuki kykenee muuttumaan terveeksi 16-vuotiaaksi tytöksi, joka kykenee kunnolla laulamaan. Hän ottaa taiteilijanimekseen Fullmoon (フルムーン, Furumūn). Mitsuki toivoo löytävänsä jälleen lapsuudenystävänsä Eichin. Manga ja anime keskittyvät kuvaamaan Mitsukin tuntemuksia Eichin kuolemaa koskien sekä hänen kasvavia tunteitaan Takutoa kohtaan.
  • Eichi Sakurai (桜井 英知, Sakurai Eichi) on Mitsukin lapsuudenystävä ja ensirakkaus. He tutustuivat asuessaan molemmat orpokodissa, ja heistä tuli nopeasti ystäviä. Ennen muuttoaan Yhdysvaltoihin Eichi kertoi Mitsukille tunteistaan tätä kohtaan, mutta Mitsuki ei koskaan ehtinyt kertoa Eichille omista tunteistaan. Eichin lähdettyä Yhdysvaltoihin Mitsuki kadotti yhteyden tähän. Mangaversiossa Eichi kuolee lento-onnettomuudessa kun taas animessa hän kuolee auto-onnettomuuden seurauksena. Mangassa Eichi seuraa Mitsukia eräänlaisena henkenä.
  • Takuto Kira (タクト・キラ, Takuto Kira) on shinigami, toinen Negiraamen-nimiseen tiimiin kuuluvista kuolemanjumalista. Takuton ja hänen parinsa Meroko Yuin tehtävänä on vahtia, ettei Mitsukin elämä lyhene tai pitene. Hänen kuolemanjumalahahmonsa on kissankorvainen poika. Takuto auttaa Mitsukia antamalla tälle kyvyn muuttua 16-vuotiaaksi terveeksi tytöksi. Hän ihastuu Mitsukiin ja sarjan lopussa pelastaa tämän hengen rikkoen samalla tehtäväänsä kuolemanjumalana. Takuto pitää Mitsukista jo alussa, muttei huomaa sitä. Sarjan edetessä tämä tosin ymmärtää, että on pahasti rakastunut Mitsukiin, muttei pysty vieläkään myöntämään sitä itselleen tai Mitsukille. Takuto on hahmoista suojelija-tyyppiä.
  • Meroko Yui (めろこ・ユイ, Meroko Yui) on toinen Negiraamen-nimiseen tiimiin kuuluvista kuolemanjumalista. Hänen kuolemanjumalahahmonsa on pupunkorvainen tyttö. Meroko on ihastunut työpariinsa Takutoon, mutta tämä ei vastaa hänen tunteisiinsa. Meroko tuntee mustasukkaisuutta huomatessaan Takuton tunteet Mitsukia kohtaan. Hänen entinen työparinsa on Izumi Rio, johon Meroko oli myös rakastunut.
  • Izumi Rio (いずみ・リオ, Izumi Rio) on kylmä ja etäinen kuolemanjumala. Hän työskenteli ennen Merokon työparina. Sittemmin hänestä tuli Jonathanin pari koska Merokosta tuli Takuton pari. Mangassa Izumi kuvataan traagisena hahmona, jota esimerkiksi oma äiti hakkasi. Animessa hänet kuvataan antagonistina, ja hän yrittää useaan otteeseen varastaa Mitsukin sielun.
  • Jonathan (ジョナサン) on kuolemanjumala ja Izumin työpari. Mangassa hänellä on suuri rooli. Hän esimerkiksi kertoo Mitsukille kuolemanjumalien tienneen Eichin kuolemasta ja yrittää surmata Mitsukin. Animessa hänellä on huomattavasti pienempi osa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Full Moon wo Sagashite Egmont Kustannus. Arkistoitu 1.5.2008. Viitattu 4.5.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]