Fujitsu Siemens Computers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fujitsu Siemens Computers
Perustettu 1999
Lakkautettu 2009
Toimitusjohtaja Kai Flore
Kotipaikka Maarssen, Alankomaat
Toiminta-alue Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka
Toimiala tietokonetekniikka
Tuotteet tietotekniset laitteet
Liikevaihto 6,952 mrd. euroa (2006)
Henkilöstö 10 700 (maaliskuu 2009)

Fujitsu Siemens Computers oli tietoteknisiä laitteita valmistanut elektroniikkateollisuusyritys, joka toimi Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan markkinoilla. Yritys perustettiin vuonna 1999 japanilaisen Fujitsu Limitedin ja saksalaisen Siemens AG:n yhteisyrityksenä. Yrityksen pääkonttori oli Maarssenissa, Alankomaissa, ja se työllisti noin 10 700 henkeä. Huhtikuussa 2009 Fujitsu osti Siemensin osuuden yrityksestä, minkä jälkeen yritys on toiminut Fujitsun kokonaan omistamana tytäryhtiönä nimellä Fujitsu Technology Solutions.

Pocket LOOX

Fujitsu Siemensin tuotteita olivat kannettavat tietokoneet, pöytätyöasemat, kämmentietokoneet, levyjärjestelmät, palvelimet sekä oheislaitteet, kuten näytöt, näppäimistöt ja hiiret. Tuotemerkkejä olivat muun muassa Amilo, Lifebook, Scaleo, Scenic, Esprimo, Futro ja Primergy. Tunnetuimpia tuotteita lienevät olleet kotikäyttöön tarkoitettu Amilo (kannettavien tietokoneiden sarja), Scaleo (pöytätietokonesarja) sekä vastaavasti yrityskäyttöön tarkoitettu Lifebook- ja Esprimo-sarja. Fujitsu Technology Services jatkaa samoilla tuotealueilla kuin Fujitsu Siemens.

Fujitsu-Siemensillä on liittymäkohta myös suomalaisen tietotekniikan historiaan. Fujitsu tuli Euroopan laitevalmistusmarkkinoille hankkimalla vuonna 1990 brittiläisen ICL:n (International Computers Limited), joka puolestaan osti seuraavana vuonna Nokialta sen informaatiojärjestelmät-toimialan (Nokia Data). Fujitsu Siemens valmisti Nokialta periytyneitä tietokonemalleja entisissä Nokian tiloissa Espoon Kilossa vuoteen 2000 asti.