Francois Botha

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Francois Botha
Tiedot
Oikea nimi Francois Johannes Botha
Lempinimi White Buffalo
Painoluokka raskassarja
Maa Etelä-Afrikka
Syntymäaika 28. syyskuuta 1968 (ikä 47)
Syntymäpaikka Witbank
Ammattilaistilastot
Ottelut 62
Voitot 48
– tyrmäysvoitot 29
Tappiot 10
Ratkaisemattomat 3
Ei tuomiota/
mitätöity
0


Francois Johannes Botha (s. 28. syyskuuta 1968 Witbank, Etelä-Afrikka), lempinimeltään White Buffalo, on entinen raskaansarjan nyrkkeilijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Francis Botha debytoi ammattinyrkkeilijänä vuonna 1990, ja oli voittamaton aina vuoteen 1995, jolloin hän otteli tasan Saksan Axel Sachultsin kanssa. Seuraavassa ottelussa Michael Moorer voitti Bothan 12-eräisessä ottelussa teknisellä tyrmäyksellä. Botha voitti urallaan IBF:n mestarin tittelin, mutta menetti sen pian ottelun jälkeen jäätyään kiinni dopingin käytöstä.[1] Botha pääsi haastamaan mestari Lennox Lewisin vuonna 2000, mutta oli ottelussa pahasti alakynnessä ja tuli tyrmätyksi toisessa erässä. Nykyisin Botha asuu Newport Beachillä Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

Botha palasi vuonna 2009 kehään oltuaan sitä ennen kaksi vuotta sivussa. Paluuottelussa hän voitti pistein tuntemattoman Ron Guerreron. Botha jatkoi uraa kohtaamalla Timo Hoffmannin 15.5.2009. Botha voitti ottelun hajaäänituomiolla.

Viimeksi Botha otteli 10. huhtikuuta 2010. Kamppailussa Botha hävisi kahdeksannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä Evander Holyfieldille.

Urallaan hän otteli myös potkunyrkkeilyn ja vapaaottelun parissa, joissa Botha ei kuitenkaan menestynyt nyrkkeilyn tavoin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Corrie Sanders, The Sniper, Ammattinyrkkeily.net 2007

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]