Frédéric Covili

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Frédéric Covili
Frédéric Covili
Maa:  Ranska
Miesten alppihiihto
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia St. Anton 2001 suurpujottelu
Nuorten MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Lake Placid 1994 pujottelu
Kultaa Kultaa Lake Placid 1994 alppiyhdistetty
Pronssia Pronssia Lake Placid 1994 supersuurpujottelu

Frédéric Covili (s. 14. marraskuuta 1975 Moûtiers, Ranska) on ranskalainen uransa lopettanut alppihiihtäjä. Hän on suurpujottelun maailmancupin voittaja ja MM-mitalisti.

Suurpujotteluun erikoistunut Covili kilpaili nuorempana kaikissa alppilajeissa ja voittikin junioreiden MM-kilpailuissa Lake Placidissa maaliskuussa 1994 kultaa pujottelussa ja alppiyhdistetyssä sekä pronssia supersuurpujottelussa.

Covili sijoittui yhdeksänneksi uransa ensimmäisessä maailmancup-kilpailussa, pujottelussa Vailissa marraskuussa 1995. Sen jälkeen hän on saanut maailmancup-pisteitä ainoastaan suurpujottelusta – lukuun ottamatta yhdeksää pistettä supersuurpujottelussa kaudella 2000–2001.

Covili saavutti pronssia suurpujottelussa St. Antonin MM-kisoissa 2001 Michael von Grünigenin ja Kjetil André Aamodtin jälkeen – kärkikolmikko mahtui 0,38 sekunnin sisälle.

Kaudella 2001–2002 Covili voitti suurpujottelun kokonaiscupin. Hän voitti tuolloin Söldenin ja Alta Badian osakilpailut sekä oli toinen Val d'Isere'ssä ja Adelbodenissa. Salt Lake Cityn olympialaisissa hän oli viidestoista.

Seuraavalla kaudella Covili sijoittui suurpujottelucupissa neljänneksi Söldenin ja Yongpyongin kakkostilojen myötä. St. Moritzin MM-kisoissa hän oli yhdestoista. Maailmancup-kaudella 2003–2004 Covili oli Söldenissä toinen, Alta Badiassa kolmas ja yhteispisteissä seitsemäs. Tuon kauden jälkeen hän ei yltänyt maailmancup-kisoissa kymmenen parhaan joukkoon.

Covili lopetti uransa tammikuussa 2009, kun häntä ei valittu Ranskan joukkueeseen Val d'Isèren MM-kilpailuihin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Covili announces retirement 21.1.2009. FIS. Viitattu 10.5.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]