Forza Motorsport 4

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Forza Motorsport 4
Forza Motorsport 4 logo.png
Forza Motorsport 4 cover.jpg
Kehittäjä Turn 10 Studios
Julkaisija Microsoft Game Studios
Säveltäjä Jesper Kyd
Pelisarja Forza Motorsport
Julkaistu
  • NA 11. lokakuuta 2011
  • AU 13. lokakuuta 2011
  • JP 13. lokakuuta 2011
  • EU 14. lokakuuta 2011
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
PEGI: 3
Alusta Xbox 360
Oheislaite Kinect-sensori
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Forza Motorsport 4 on Turn 10 Studiosin kehittämä ajopeli, joka on neljäs osa Forza Motorsport -pelisarjassa. Microsoft Game Studios julkaisi pelin Xbox 360:lle lokakuussa 2011. Peli on sarjan ensimmäinen peli, joka tukee tavallisen ohjaimen ohella Kinect-sensoria.

Uusi ominaisuus pelissä on Autovista -ominaisuus, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden katsoa auton erilaisia ominaisuuksia, esimerkiksi moottoria ja auton sisustuksia lähempää. Pelillä on kumppanuus Top Gearin kanssa. Jeremy Clarkson on tehnyt kommentoinnit autovistassa esillä oleviin autoihin. Pelillä on myös kahden vuoden sopimus ALMS:n kanssa. Pelissä on yli 500 autoa, ja 26 rataa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Forza Motorsport 4 on ajosimulaattoripeli, ja siinä on pyritty realistisuuteen. Pelin 500 autoa vaihtelevat tavallisista autoista kilpa-autoihin.

Pelaaja voi käyttää Kinectiä katsoakseen kulman taakse käyttäen uutta pään tunnistus ominaisuutta. Peliohjainta tai rattia käytetään ohjaamaan autoa, ja Kinectiä käytetään katsomaan pelaajan ympärille. Kinectiä voi myös käyttää myös peliohjaimena. Autoa ohjataan pitämällä käsiä edessä, aivan kuin pitäisi kiinni näkymättömästä ratista.

Aivan kuin sarjan aiemmissa peleissä, myös Forza 4ssä on ura-pelimuoto. Forza 4ssä se on nimellä World Tour Mode. Kuitenkin pelissä on mukana uudistus, joka kehittää tekoälyn toimintaa ja ajoneuvoja pelaajan taitojen mukaan.

Pelissä on 26 rataa, joista 17 on todellisia. Jokaisella radalla on myös erilaisia päivän aikoja, ja käänteinen rata.

Kehitys, markkinointi ja julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demo pelistä esiteltiin vuoden 2010 EAssa. Demossa ajettiin vuoden 2010 Ferrari 458 Italialla. Demossa käytettiin Kinectiä. Forza 4 esiteltiin virallisesti vuoden 2010 Spike Video Game Awardseissa.

Tesla Roadsteria käytettiin pelin renkaan äänien nauhoittamiseen, sillä sen hiljainen sähkömoottori mahdollisti äänien nauhoittamisen ilman moottorin ääniä.

Tesla Roadsteria käytettiin nauhoittamaan pelin renkaan äänet. Auto valittiin, koska sen sähkömoottori oli tarpeeksi hiljainen mahdollistamaan renkaiden äänien nauhoituksen. Kaksi mikrofonia kiinnitettiin autoon. Säveltäjä Lance Hayes palasi tekemään Forza 4n ääniraidan, joka sisälsi hänen omia teoksiaan ja muita lisensoituja artisteja.