Fortuna-kortteli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yleiskuva rakennuksista. Kuva on otettu Fortuna-korttelin avajaisista.
Korpi Ensemble keikalla Fortuna-korttelin avajaisissa.

Fortuna-kortteli on Läntisen Ranta­kadun, Aura­kadun, Linnan­kadun ja Kristiinan­kadun välinen kortteli Turun keskustassa. Korttelissa sijaitsevat muun muassa Turun kaupunginkanslian talo, Qwenselin talo, Turun kaupungintalo ja Kansallinen kirjakauppa.

Korttelin kehittäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fortuna-korttelista kehitetään ainutlaatuinen kauppakortteli, matkailukohde ja vapaa‐ajanviettopaikka. Sinne on tulossa muun muassa erilaisia musiikkitapahtumia ja käsityön, designin ja muodin yrityksiä. Tavoitteena on luoda Turun keskustaan kaupallinen designkeskus, jossa alueen kulttuuri esittäytyy kuluttajille.

Fortuna-korttelin kehittämishankkeessa 1.10.2010–30.6.2012 selvitettiin rakennusten kunto, tehtiin korjaussuunnitelma, luotiin liiketoimintakonsepti ja järjestettiin yleisölle maksuttomia tapahtumia. Nyt meneillään olevassa hankkeessa 1.1.2013–31.12.2014 puolestaan kehitetään sekä Fortunan että Logomon toimintakonseptia nimenomaan yritysten ja kaupungin yhteistyön näkökulmasta. Kolmena kesänä järjestettyjen kymmenien tapahtumien myötä tuhannet ihmiset ovat ”löytäneet” korttelin.

Kehittämishankkeista on vastannut Turun Seudun Kehittämiskeskus ja yhteistyössä ovat olleet mm. Turun kaupungin kiinteistöliikelaitos, korttelissa toimivia yrityksiä ja Museokeskus.

Hankkeet ovat saaneet/saavat rahoitusta Varsinais-Suomen liitolta (EAKR), Turun Seudun Kehittämiskeskukselta ja Turun kaupungilta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Fortuna-kortteli.