Floristiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maalaus pariisilaisesta kukkamyyjästä lajittelemassa kukkia. Kukkien myynti oli Euroopassa usein erityisesti köyhien naisten ja tyttöjen ala.

Floristiikka on kukkien tuotannon, kaupan ja käsittelyn ala. Siihen kuuluu kukkien hoitaminen ja käsittely, kukkasidonta ja kukkien markkinoiminen, esillepano ja toimittaminen. Tukkufloristit myyvät sekä kukkaeriä että -tarvikkeita floristiikan alan ammattilaisille. Vähittäiskauppafloristit myyvät tuoreita kukkia ja asiaan liittyviä tarvikkeita kuluttjaille. Suuri osa kukkakaupan raakamateriaalista on peräisin leikkokukka- ja ruukkukasviteollisuudesta. Kukkia myydään eniten kukkakauppojen kautta, mutta myös internetin välityksellä, supermarketeissa, puutarhaliikkeissä ja huoltoasemilla

Nykyään erikoiset harvinaisuudet ovat käyneet entistä harvemmiksi ja kukkatukuissa ja kukkakaupoissa myydään enimmäkseen tunnettuja kukkalajeja. Tukkukaupoissa kukkalajit vaihtelevat ajoittain suurelta osin. On olemassa kausikukkia, joita on saatavana niiden päämyyntiaikana runsaasti. Kukkakaupoissa myytävien kukkien tärkeimpiä ominaisuuksia on kestävyys. Näin ollen useita leikkokukkina käytettyjä kukkalajeja on jalostettu kestävämmiksi. Kun kaupalliseen myyntiin tarkoitettuja kukkia kuljetetaan pitkiä matkoja, niitä ruiskutetaan aineilla, jotka lisäävät kestävyyttä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paula Pryke: Puuterhan parhaat, s. 16-18. Suomentanut Tiina Koskimies. Helsinki: Kustannus Oy Arkki, 2007. ISBN 978-952-230-053-9.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.