Floridsdorf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Floridsdorf
Kaupungin kartta, jossa Floridsdorf korostettuna.
Kaupungin kartta, jossa Floridsdorf korostettuna.
Kaupunki Wien
Kaupunginosa nro 21
Pinta-ala 44,46 km² 
Väkiluku 138 619[1] (2008)
Väestötiheys 3 118 as./km²
Postinumero(t) A-1210
Floridsdorfin aluejako.

Floridsdorf on Wienin 21. kaupunginosa. Se sijaitsee Wienin pohjoisosassa. Sen asukasluku on hieman yli 138 000. Floridsdorf jaetaan vielä seitsemään osaan: Donaufeld, Floridsdorf, Großjedlersdorf, Jedlesee, Leopoldau, Neujedlersdorf, Stammersdorf, Strebersdorf. Kaupunginosan länsirajalla virtaa Tonava.

Floridsdorfin alueella on ollut asutusta jo neoliittisella kaudella. Ensimmäiset asukkaat olivat metsästäjiä. Noin vuonna 500 keltit valloittivat alueen roomalaisilta, mutta myöhemmin alue valloitettiin takaisin. Tämän jälkeen Floridsdorf oli osa roomalaisten ja englantilaisten taistelukenttää. Rooman valtakunnan romahdettua alueelle tulivat avaarit, langobardit ja slaavit. Noin vuonna 1000 alueella asustivat Babenbergien suku, jolloin myös on ensimmäiset maininnat Floridsdorfin alueesta (Jedlesee). Floridsdorfin alueelle rakennettiin ensimmäinen Tonavan ylittävä silta Wienissä. Teollisen vallankumouksen aikana Floridsdorfiin tuli rautatiekiskot sekä -asema.lähde?

  1. Bevölkerung zu Jahresbeginn seit 2002 nach Politischen Bezirken (Web Archive) 30. toukokuuta 2008. Statik Austria. Viitattu 13.6.2011. (saksaksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Floridsdorf  –  Erityisesti historia
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.