Floquet de Neu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Floquet de Neu Barcelonan eläintarhassa 9. helmikuuta 2003

Floquet de Neu (1964 Espanjan Guinea2003 Barcelona, Katalonia) oli maailman ainoalähde? tunnettu albiino gorilla. Sen nimi Floquet de Neu on katalaanin kieltä ja tarkoittaa ”pientä lumihiutaletta”, mutta se tunnetaan myös espanjaksi nimellä Copito de Nieve ja englanniksi nimellä Snowflake.

Floquet de Neu syntyi Espanjan Guineassa vuonna 1964. Se löydettiin vuonna 1966, jolloin se pyydystettiin ja kuljetettiin Barcelonan eläintarhaan. Siellä se asui kolmen mustan naarasgorillan kanssa kuolemaansa asti. Floquet de Neu sai elämänsä aikana 21 jälkeläistä, joista kuusi selvisi aikuisiksi. Yksikään niistä ei kuitenkaan perinyt isänsä albinismia.

Floquet de Neu kuoli eläintarhassa vuonna 2003 ja oli kuollessaan liki 40-vuotias. Se on niin tunnettu eläin maailmalla, että vielä nykyäänkinmilloin? Barcelonan korttikioskeissa myydään sen kuvalla varustettuja postikorttejalähde?. Floquet de Neu onkin Koko-gorillan ja Cheeta-simpanssin ohella yksi maailman tunnetuimmista apinoista. Lisäksi Barcelonan eläintarhassa asuu nykyäänkin Floquet de Neun lapsenlapsia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]