Finest+FM

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finest+FM
Perustettu 19. marraskuuta 2013
Kuuluvuus paikallinen
Helsinki 98,5 MHz
Hyvinkää 94,4 MHz
Mediatiedot
Omistaja Finest Radio Oy
finestfm.fi

Finest+FM on Suomen ainoa vironkielinen radiokanava, jonka perusti suomenvirolainen levyjuontaja Argo Lepik tukemaan kasvanutta maanmiestensä yhteisöä. Yksi perustamisen motiiveista oli myös se, että virolaisiakin pienemmällä vähemmistöllä eli venäläisillä oli jo kauan ollut oma asemansa. Radioasema aloitti internetissä 14. marraskuuta 2013. Radion kuuluvuusalue keskittyy suomenvirolaisten pääasialliselle asuinalueelle eli Etelä-Suomeen.

Radio on musiikkisisällöltään keskittynyt kansainväliseen tanssimusiikkiin ja 80-90-lukujen virolaiseen pop- ja tanssimusiikkiin sekä tuorempiin virolaishitteihin. Lisäksi kanavalla käydään läpi Suomen ja Viron uutisia sekä lähetetään ylipäätään virolaisten elämää Suomessa käsittelevää vironkielistä puheohjelmaa. Mainostajat ovat suomalaisia, suomenvirolaisia ja virolaisia yrityksiä.

Vuoden 2020 alussa Finest+FM aloitti lähetykset Helsingissä taajuudella 98,5 MHz ja Hyvinkäällä sekä Kanta-Hämeessä taajuudella 94,4 MHz.[1] Radion studio sijaitsee MTV Uutisten studiolla Pasilan Ilmalassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Toivonen, Tero: Finest+FM uudistuu lähetystauon jälkeen tammikuussa Mediamonitori. 12.12.2019. Viitattu 20.12.2019.

Linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]