Final Destination – viimeinen määränpää 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Final Destination – viimeinen määränpää 2
Final Destination 2
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja David R. Ellis
Käsikirjoittaja J. Mackye Gruber
Eric Bress
Tuottaja Warren Zide
Craig Perry
Säveltäjä Shirley Walker
Kuvaaja Gary Capo
Leikkaaja Eric Sears
Pääosat Ali Larter
A. J. Cook
Michael Landes
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 31. tammikuuta 2003
Kesto 90 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 26 000 000 dollaria
Tuotto 90 426 405 dollaria
Edeltäjä Final Destination – viimeinen määränpää
Seuraaja Final Destination – viimeinen määränpää 3
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Final Destination – viimeinen määränpää 2 (Final Destination 2) on vuonna 2003 valmistunut yhdysvaltalainen elokuva, jonka on ohjannut David R. Ellis. Se on jatko-osa vuoden 2000 elokuvalle Final Destination – viimeinen määränpää. Elokuvalle on ilmestynyt jatko-osa Final Destination – viimeinen määränpää 3.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunut tasan vuosi siitä, kun Pariisiin Charles de Gaullen lentoasemalle matkalla ollut Boeing 747-200 kaluston lento 180 Volée Airlines lentokone räjähti heti noustuaan John F. Kennedyn lentoasemalta ilmassa, joka vaati 287 matkustajan hengen, eikä eloonjääneitä ollut ja mukana oli 40 oppilasta ja neljä opettajaa luokkaretkeltä, joista vain muutama joutui jäämään pois lennolta, kun yksi oppilaista näki painajaista ennakkoon Voleé Airlinesin räjähdyksestä ja herättyään unesta pelasti heidät onnettomuudelta. Mutta uudet kuoleman kuviot saavat jatkoa, kun päähenkilö on A. J. Cookin esittämä Kimberly Corman kokee ennenäyn moottoritiellä tapahtuvasta valtavasta liikenneonnettomuudesta. Tukkimalla tielle vievän rampin Corman onnistuu estämään joidenkin autoilijoiden menehtymisen, mutta pian kuolema alkaa taas korjata viivästynyttä satoaan. Kimberly menee mielisairaalalle tapaamaan ensimmäisessä osassa Pariisista eloonjäänyttä Clearia (Ali Larter), kun Alex kuoli Carterin kanssa mainostaulun syöksyttyä heihin päin edellisen elokuvan lopussa ja Clear palasi kotimaahansa, koska hänellä oli vaarana kuolla seuraavaksi ja hänet oli ohjattava mielisairaalan pehmeisiin tiloihin turvapaikkaan. Clear yrittää auttaa Kimberlyä pelastamaan ihmiset Kuoleman tappamissuunnitelmalta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Kuolemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Kuoleman” alkuperäisen suunnitelman mukaan lotossa voittanut Evan, Tim, Nora, Kat, Rory, Eugene, Kimberly, Thomas Burke ja Kimberlyn ystävät olisivat kuolleet ketjukolarissa. Kimberlyn ennakkonäky pelasti kaikki muut paitsi Kimberlyn ystävät, jotka olivat farmariauton kyydissä.

  • Evan: pakenee palavasta rakennuksesta, mutta liukastuu ikkunasta heittämäänsä vanhaan ruokaan ja tikkaat lävistävät hänen päänsä silmän kautta. Kimberly, Clear ja Thomas Burke näkevät hänet kivisen rakennuksen pohjakellarissa krematorio uunin äärellä, jossa tulen liekit roihuavat korkealle ja paikalle saapuu kärryjen kanssa edellisestä osasta tuttu hautausalan ammattilainen ja kuoleman asiantuntija William Bludworth (Tony Todd), joka antaa neuvon, että vain uusi elämä voi voittaa kuoleman samalla, kun hän on työntänyt Evanin koko kehona uuniin ruumiina poltettavaksi.
  • Tim: putoava lasilevy murskaa hänet
  • Nora: pää jää hissin ovien väliin ja irtoaa
  • Kat: putki lävistää pään, kun ratin turvatyyny laukeaa
  • Rory: räjähdyksen paiskaama piikkilanka viipaloi
  • Eugene: kuolee sairaalassa kaasuräjähdykseen
  • Clear: kuolee samaan räjähdykseen
  • Brian: grilli räjähtää, ja käsi lentää pöydälle

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.