Fade to Black

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo musiikkikappaleesta. Muita merkityksiä täsmennyssivulla.
”Fade to Black”
Metallica
Kappaleen ”Fade to Black” kansikuva
Kappaleen tiedot
 Albumilta Ride the Lightning
 Julkaistu 1984
 Tuottaja(t) Metallica, Flemming Rasmussen
 Tyylilaji heavy metal, power ballad
 Kesto 06.55
 Levy-yhtiö Vertigo Records
Ride the Lightningin muut kappaleet
For Whom the Bell Tolls
3
”Fade to Black”
4
Trapped Under Ice
5

Fade to Black on yhdysvaltalaisen metalliyhtye Metallican kappale vuodelta 1984. Kappale nauhoitettiin heidän toiselle levylleen Ride the Lightningille.

Metallicalle kappale merkitsi uudenlaisen tyylisuunnan avautumista, sillä se on rakenteeltaan yhtyeen ensimmäinen hidas, balladimainen kappale, vaikkakin loppua kohden kappale muuttuu akustisen kitaroinnin vallinnasta voimakkaaseen ja tällöin yhtyeelle tyypillisempään raskaaseen särösoundimaailmaan. Yhtye käytti myöhemmin samanlaista kaavaa seuraavilla levyillä kappaleissa Welcome Home (Sanitarium), One ja The Day That Never Comes. Näissä on yhteisenä piirteenä, että ne ovat albumin neljäntenä kappaleena.

Kappale on sanoituksiltaan synkkäluonteinen ja teemana on itsemurha. Kappaleen erilaisuus yhtyeen edellisen albumin Kill ’Em All:iin sisältämiin mullistaviin thrash metal -raitoihin herätti aluksi joidenkin fanien keskuudessa ristiriitaisia tunteita, mutta kappaleesta on tullut yksi yhtyeen hiteistä ja se kuuluu melko yleisenä osana myös Metallican konserttiohjelmistoon.

Kappaleen säveltäjiksi on merkitty koko silloisen Metallican kokoonpano, eli James Hetfield, Lars Ulrich, Cliff Burton ja Kirk Hammett.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Suomalaisen Radio Rock -kanavan äänestyksessä ”Fade to Black” äänestettiin kaikkien aikojen viidenneksi parhaaksi Metallica-kappaleeksi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Metallican parhaat biisit (Internet Archive) Radio Rock. Nelonen Media. Arkistoitu 17.8.2007. Viitattu 14.1.2016.