FK Moskova

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FK Moskova
Koko nimi Futbolnyi klub Moskva (Футбольный клуб Москва)
Perustettu 1997
Kenttä Torpedo, Moskova
– kapasiteetti 13 200
Sarja Venäjän amatööriliiga
Puheenjohtaja Venäjä Andrei Galaida
Päävalmentaja Venäjä Nikolai Vasiljev
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

FK Moskova on venäläinen jalkapalloseura, joka toimii Moskovassa.

Autonvalmistaja ZIL sponsoroi Moskovan Torpedoa vuodesta 1924 alkaen. 1990-luvun puolivälissä tehtaalla ei enää ollut varaa ylläpitää pääsarjatason seuraa, joten se myytiin Lužniki-stadionin toiminnasta vastaavalle yhtiölle. Seura siirtyi myös pelaamaan ottelunsa Lužnikille. Muutaman vuoden kuluttua ZIL päätti jälleen aloittaa jalkapallotoiminnan perinteisellä Torpedo-stadionilla. Jonkin aikaa Moskovassa pelasi kaksi Torpedo-nimistä seuraa, Torpedo-Lužniki ja Torpedo-ZIL. Vuonna 2003 ZIL myi seuran jälleen, tällä kertaa metalliyhtiölle, ja seuran uudeksi nimeksi tuli Torpedo-Metallurg. Heinäkuussa 2004 Moskovan kaupunki osti seuran, ja nimi muutettiin nykyiseksi.

Vuonna 2005 joukkue saavutti historiansa parhaan sijoituksen, kun se nousi Venäjän valioliigassa viidenneksi. Tämän jälkeen seura paransi edelleen sijoitusta ollen kaudella 2007 neljäs. Samana vuonna se eteni myös Venäjän cupin loppuotteluun.

FK Moskova vetäytyi Venäjän valioliigasta helmikuussa 2010, minkä taustalla oli pääsponsori Norilski nikelin päätös lopettaa seuran tukeminen. FK Moskovasta tuli näin ensimmäinen seura, joka on jättänyt liigan.[1] Seura on sittemmin jatkanut toimintaa Venäjän amatööriliigassa, joka on maan neljänneksi korkein sarjataso.[2]

  1. FK Moskova vetäytyi Venäjän jalkapalloliigasta 5.2.2010. MTV3. Viitattu 6.2.2010.
  2. ФК ”Москва” сыграет в любителях 19.3.2010. Чемпионат.ру. Arkistoitu 22.3.2010. Viitattu 28.4.2010. (venäjäksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.