FIPFA

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

FIPFA (Fédération Internationale de Powerchair Football Association) on kansainvälinen sähköpyörätuolijalkapallon kattojärjestö. Sen päämaja sijaitsee Pariisissa, Ranskassa. Se perustettiin vuonna 2006 sen jälkeen, kun yhdeksän eri maan edustajat tapasivat ensin Portugalin Coimbrassa ja toisen kerran Atlantassa, Yhdysvalloissa. He sopivat pelin säännöistä ja perustivat lajille kansainvälisen kattojärjestön.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FIPFA on organisaatioltaan samantyyppinen kuin FIFA, jolla on useita kansainvälisiä maanosaliittoja. Toistaiseksi FIPFAn ainut organisoitunut maanosaliitto on Euroopan sähköpyörätuolijalkapallon liitto EPFA, johon kuuluu tällä hetkellä seitsemän jäsenmaata: Suomi, Belgia, Tanska, Britannia, Ranska, Portugali ja Turkki. Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan ollaan tällä hetkellä rakentamassa Amerikkojen sähköpyörätuolijalkapallon konferenssia, PFCA:ta. FIPFAn tavoitteena on perustaa maanosaliitot myös Aasiaan ja Afrikkaan. Aasiassa FIPFAn jäsenmaita ovat ainakin Japani ja Singapore.

FIPFAn ylin päättävä elin on kymmenen nelivuotiskautisen jäsenen muodostama neuvosto. Sen puheenjohtaja valvoo lajille ehdotettuja esityksiä, joita esittävät lajia eri puolilla maailmaa kehittämään pyrkivät komissiot.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:FIPFA