Exo-force

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Exo-force on Lego Groupin tuotesarja, joka keskittyy Lego-palikoista rakennettuihin taistelurobotteihin. Se kertoi Exo-Force-joukkueen taisteluista robotteja vastaan Sentain saarella. Teema on jättänyt jälkeen suuren joukon faneja, sillä se erosi monista muista teemoista hyvin omintakeiselle tyylillään. Exo-Force oli ensimmäinen teema, joka pohjautui hyvin vahvasti tiettyyn genreen; Exo-Forcen tapauksessa kyseinen genre oli japanilaiseen anime-kulttuuri ja varsinkin sen mecha-alakulttuuri.

Sarjan historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiset Exo-force -sarjan setit julkaistiin vuonna 2006. Jo alusta alkaen sarjan hohto perustui sen anime-tyyliin ja mechoista inspiraationsa saaneisiin taistelurobotteihin. Myös sarjan settien näennäinen suuruus ja edullisuus (100 palikkaa n. 10€ setissä) auttoi asiassa.

Vaikka pienten settien myynti oli hyvä, suurempien settien kuten 7705 Gate Assault myynti oli heikkoa. Siksi Lego päätti lopettaa sarjan tuotannon vuoden 2008 jälkeen.[1]

Taustatarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Exo-force sarjan taustatarinana toimii robottien ja ihmisten keskinäinen kamppailu Sentai-vuoren hallinnasta. Tarinaa pystyi seuraamaan sekä internetissä Exo-forcen kotisivuilta[2], seteistä saatavista pienistä sarjakuvista, televisiomainoksista (Nickelodeon-kanavalta) sekä erikseen ostettavista kirjoista.

Ensimmäisenä vuonna ilmestyneet setit kertoivat Sentai-vuoren kahtiajakautumisen jälkeisistä ajoista, jolloin ihmisten hallinasta karanneet robotit johtajansa Meca-Onen johdolla taistelevat ihmisiä vastaan.

Sarjan vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useat Lego-rakentajat ovat olleet erittäin iloisia Exo-force -seteistä. Syynä olivat settien halvat hinnat sekä niiden sisältämät pallonivelet, joita oli aikaisemmin löytynyt vain Bionicle-sarjan seteistä. Nämä osat ovat erittäin käytännöllisiä Lego-palikoista rakennettavien mechojen nivelissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Exo-forcen linjan loppumisen ilmoitus (Virallinen ilmoitus löytyy 1000steine.de sivustosta saksan kielisenä) Eurobricks.com. 7.2.2008. Viitattu 26.3.2008. (englanniksi)
  2. http://exoforce.lego.com/en-US/default.aspx

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.