Evelina Hromtšenko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Evelina Hromtšenko

Evelina Leonidovna Hromtšenko (ven. Эвелина Леонидовна Хромченко, s. noin 1974 Moskova, Neuvostoliitto) on venäläinen muotitoimittaja.

Hromtšenkon isä oli taloustieteilijä ja äiti venäjän kielen ja kirjallisuuden opettaja. Kertomansa mukaan hän sai äitinsä, tätinsä ja isoäitinsä opastuksella perehdytystä muodin saloihin sekä englantilaiseen ja saksalaiseen kulttuuriin jo lapsuudessaan. Hän opiskeli journalistiikkaa Moskovan yliopistossa ja saavutti niin sanotun punaisen diplomin.

Vuonna 1994 Hromtšenko ryhtyi toimittamaan teinitytöille tarkoitettua Karusel (Карусель) -lehteä, muutti sen sisällön muotitietoisempaan suuntaan ja vaihtoi sen nimeksi Marusjan. Miehensä Aleksandr Šumskin kanssa Hromtšenko perusti Artefakt-tiedonvälitystoimiston. Tämän päätoimittajana hän oli järjestämässä reilun vuoden aikana kymmeniä lehdistökonferensseja, joihin osallistuivat muun muassa Sharon Stone, Brad Pitt, Giorgio Armani, Linda Evangelista ja Pierre Carden. Artefakt ryhtyi toimittamaan Russian Fashion Week -nimistä viikkojulkaisua. Alkaen 1999 Evelina Hromtšenko on ollut L'Officiel-lehden Venäjän osaston luova päätoimittaja.

Nykyään Hromtšenko on tunnettu Venäjän television Ykköskanavalla päivittäisestä muotiohjelmasta Modnyi prigovor (Модный приговор), jossa hän kertoo yhdessä Slava Zaitsevin ja Arina Šarapovan kanssa moskovalaisen muodin uusimmista virtauksista. Iäkäs herrasmies Zaitsev on olevinaan makutuomari, Šarapova puolustusasianajaja ja Hromtšenkolla on syyttäjän osa.

Hromtšenko teki cameo-esiintymisen televisiosarjassa Ne rodis krasivoi (Не родись красивой) vuonna 2005.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]