Linda Evangelista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linda Evangelista

Linda Evangelista (s. 10. toukokuuta 1965 St. Catherines, Ontario, Kanada) on kanadalainen huippumalli. Evangelistan ura alkoi, kun mallitoimiston kykyjenetsijä löysi hänet Miss Teen Niagara -mannekiinikilpailusta vuonna 1978. Evangelista muutti myöhemmin New Yorkiin ja teki sopimuksen Elite Model Management -mallitoimiston kanssa, minkä jälkeen hän muutti pian Pariisiin.

Evangelista kuului malleihin, joiden ansiosta supermalli-buumi käynnistyi. Evangelista leikkasi hiuksensa lyhyiksi 1980-luvun lopulla, ja sai muotimaailman kiinnostumaan itsestään. Hän sai lempinimen ”Kameleontti” taipumuksestaan muuttaa tyyliään sekä hiustensa leikkausta ja väriä jatkuvasti.

Evangelista tunnetaan myös kuuluisesta lausahduksestaan ”We have this expression, Christy and I: We don't wake up for less than $10,000 a day” (”Minulla ja Christy Turlingtonilla on tapana sanoa: me emme nouse sängystä alle 10 000 dollarilla”).

Nykyään Evangelista on L'Oréalin kansainvälinen päämalli. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen saavuttaneimmista ja vaikutusvaltaisimmista malleista.

Evangelista oli naimisissa ranskalaisen mallitoimiston johtaja Gerald Marien kanssa vuosina 1987–1993. Sen jälkeen hän on seurustellut näyttelijä Kyle MacLachlanin, jalkapalloilija Fabien Barthezin ja Hard Rock Cafén perustaja Peter Mortonin kanssa.

Evangelista synnytti pojan lokakuussa 2006. Lapsen isän henkilöllisyys sekä oikeuteen edennyt kiista elatusavusta saivat paljon julkisuutta. Evangelista teki oikeusvaatimuksen François-Henri Pinaultia vastaan, väittäen tätä lapsensa isäksi. Mediassa rankasti uutisoitu oikeudenkäynti vuonna 2012 päättyi lopulta osapuolien väliseen sopimukseen oikeuden ulkopuolella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.