Eteenpäin!

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eteenpäin!
Perustettu 1966
Tyylilajit poliittinen laululiike.
Kotimaa Suomi Suomi
Sijainti Helsinki

Eteenpäin! on M. A. Nummisen ja Pekka Gronowin vuonna 1966 perustama helsinkiläinen levymerkki. Love Records otti levymerkin käyttöönsä albumeillaan vuodesta 1970 alkaen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levymerkin alkuvaiheen aktiivisin toiminta ajoittui vuosille 1966–1968. Tuolloin sen kautta ilmestyi ennen kaikkea M. A. Nummisen single- ja EP-julkaisuja. Muita levymerkille levyttäneitä nimiä olivat muun muassa undergroundryhmä The Sperm sekä ruotsalainen Baby Grandmothers. Levymerkin kautta ilmestyi myös yksi albumi, M. A. Nummisen In memorian (1967).

Levymerkin toiminta hiipui varsin pian ja M. A. Numminen siirtyi levyttämään Love Recordsille. Loven puolella pidettiin Eteenpäin! -nimestä sen verran paljon, että yhtiö pyysi saada ottaa sen omaan käyttöönsä. Niinpä 1970-luvulla Love julkaisikin Eteenpäin! -merkillä lähinnä poliittisia lauluja sekä maailmanmusiikkia yhteensä 29 albumillista.[1]

1980-luvulla M. A. Numminen herätti Eteenpäin! -nimen henkiin ja on julkaissut sillä muutamia julkaisuja. Vuodesta 1989 lähtien Eteenpäin!-levymerkkiä on käyttänyt Love Recordsin uusintajulkaisija Siboney.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eteenpäin! Discogs. Viitattu 23.2.2016. englanti


Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.