Estadio de Son Moix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Visit Mallorca Estadi
Rakennuksen tiedot
Sijainti Palma, Baleaarit, Espanja
Koordinaatit 39°35′24″N, 2°37′48″E
Avattu kesäkuussa 1999
Omistaja Palman kunta
Aiemmat nimet Son Moix
ONO Estadi
Iberostar Estadi
Käyttäjät

RCD Mallorca

Katsojakapasiteetti

23 142

Kentän mitat

107 × 69 metriä

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Visit Mallorca Estadi[1] (alun perin Son Moix) on urheilustadion Palmassa Espanjan Baleaareihin kuuluvalla Mallorcan saarella. Se sijaitsee Can Valeron teollisuusalueen tuntumassa noin kolme kilometriä Palman keskustasta luoteeseen.

Stadion rakennettiin Palmassa järjestettyjä vuoden 1999 kesäuniversiadeja varten, ja saman vuoden elokuusta lähtien mallorcalainen jalkapallojoukkue RCD Mallorca on pelannut kotiottelunsa stadionilla. Aikaisemmin RCD Mallorca pelasi vuonna 1945 käyttöönotetulla Lluís Sitjarilla. Stadionilla on neljä katsomoa, joista yksi on katettu, ja sen kapasiteetti on 23 142 istumapaikkaa.

Stadionin alkuperäinen nimi oli Son Moix lähistöllä sijainneen kartanon (possessió) mukaan. Vuosina 2006–2010 stadion tunnettiin nimellä ONO Estadi nimisponsorina toimineen tietoliikenneyhtiö ONOn mukaan, minkä jälkeen nimioikeudet myytiin hotelliyhtiö Iberostarille[1].

Stadion helmikuussa 2003. Alkamaisillaan jalkapallo-ottelu Espanjan ja Saksan välillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Iberostar Estadio: Nuevo nombre del campo de fútbol de RCD Mallorca 27.8.2010. Iberostar Hoteles y Apartamentos. Viitattu 1.9.2011. (espanjaksi)[vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]