Eros Ramazzotti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ramazzotti vuonna 2015

Eros Ramazzotti (s. 28. lokakuuta 1963 Rooma) on italialainen pop-laulaja ja lauluntekijä. Ramazzottin albumeja on myyty kymmeniä miljoonia, ja hän on tunnetuimpia italialaisia muusikoita. Hän on levyttänyt useimmat albuminsa sekä italiaksi että espanjaksi.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ramazzotti syntyi Roomassa Cinecittàn alueella talomaalarin pojaksi. Hän aloitti työn musiikin parissa muutettuaan teini-ikäisenä Milanoon.

Ramazzottin ensimmäinen levytyssopimus syntyi hänen osallistuttuaan kykykilpailuun vuonna 1981. Voitettuaan vuonna 1984 Uusi ääni -kategorian kuuluisilla San Remon musiikkifestivaaleilla lähti hänen uransa varsinaisesti lentoon.[1]

Vuonna 1985 Ramazzotti julkaisi ensimmäisen albuminsa, joka kantoi nimeä Cuori agitati, ja pian sen jälkeen ilmestyi albumeita. Säveltämillään omaelämäkerrallisilla balladeilla kuten myös rock-sävytteisillä kappaleillaan hän nousi kansainväliseksi tähdeksi.

Ramazzottilla on yksi lapsi entisen vaimonsa Michelle Hunzikerin, sveitsiläisen mallin ja tv-esiintyjän kanssa. Tytär Aurora Sophie syntyi 5. joulukuuta 1996.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wünsch, Silke: Italy's megastar Eros Ramazzotti comes back with 'perfect' album dw.com. 15.5.2015. DW. Viitattu 24.11.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]