Eric Lock

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eric Lockin muistokatu Bayston Hillissä, Sropshiressä.

Eric Stanley Lock (19. huhtikuuta, 1919 – 3. elokuuta, 1941) oli brittiläinen lentäjä sekä hävittäjä-ässä. Kapteeni Lock katosi lento-operaation aikana Ranskan yläpuolella vuonna 1941. Hänellä oli tällöin 26 pudotusta, eli lennossa tuhottua vihollisen lentokonetta. Lisäksi 8 konetta oli todennäköisiä, mutta varmistamattomia voittoja. Lock lensi Supermarine Spitfire-hävittäjäkonetta.

Eric Lock osallistui Taisteluun Englannista 41. laivueessa ollen sotilasarvoltaan vänrikki. Hän sai sinä aikana tililleen 23 ilmavoittoa, joista 15 oli Messerschmitt Bf 109 E - hävittäjiä.[1] Eric Lock ylennettiin suorituksistaan luutnantiksi.

Lock ammuttiin alas 17. marraskuuta 1940, jolloin hän haavoittui pahoin. Toivuttuaan vammoistaan toukokuussa 1941 ja kertauskoulutuksen jälkeen hän lensi Spitfire Mark V -hävittäjää. Kapteenina Lock toimi lentueenpäällikkönä 611. lentolaivueessa, joka oli sijoitettu Hornchurchiin. Hän saavutti vielä 3 pudotusta.[2]

Lock katosi 3. elokuuta 1941 tapahtuneella lennollaan Ranskaan palvellessaan 611. laivueessa. Hän oli tuolloin suorittamassa "Raparperi" -kooditunnuksella varustettua lentotehtävää maamaaleja vastaan. Lockin lentämä kone putosi ilmeisesti Englannin kanaaliin, mahdolllisesti ilmatorjunnan tulesta osuman saatuaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet

  1. Holmes s.78
  2. Price s.61
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.