Emotion Zine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emotion Zine
Lehtityyppi Verkkolehti
Aihealue Kulttuuri
Kustantaja Emotion Media
Perustettu 2021
Päätoimittaja Kimmo Lukkarila
Kotikunta Turku
Kotimaa Suomi
Kieli suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

Emotion Zine on pieni suomalainen kulttuuriaiheista kirjoittava nettilehti. Lehteä kustantaa Emotion Media[1]. Lehden missio on rikastuttaa lukijoidensa elämää esittelemällä heille uusia ja uudenlaisia kulttuurielämyksiä. Sen toimituksen sijainti on Turku.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääasiassa lehden huomio kohdistuu musiikin ja kirjallisuuden aloihin, mutta se myös tutustuttaa itsensä ja lukijansa uusiin aiheisiin, kuten esim. showpainiin. Tämä kertoo lehden tavoitteesta tarjota lukijoilleen jatkuvasti uusia näkökulmia suomalaiseen kulttuuriin kuuluvista ilmiöistä.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehti vastaanottaa ja arvostelee kotimaisten artistien musiikkituotoksia: demoja, sinkkuja ja albumeita. Emotion Zine pyrkii erottumaan muista valtavirran musiikkijulkaisuista hyväksymällä arvosteluunsa myös tuntemattomien indie-yhtyeiden sekä tyyliltään marginaaliasemassa olevien artistien tuotoksia. Musiikin saralla lehti julkaisee arvostelujen lisäksi myös tiedotteita, haastatteluja, laajoja bändikatsauksia sekä tuottaa gonzo-journalismia ajankohtaisten tapahtumien ytimestä.

Toimitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehden toimitus on keskittynyt Varsinais-Suomeen, mutta se pyrkii käsittelemään laajalti koko maan aiheita. Päätoimittajana Emotion Zinessä aloitti mediapersoona Mike Van Dola. Vuonna 2022 hän jätti tehtävän jatkaen kolumnistina ja vetovastuun hartioilleen otti Kimmo Lukkarila. Toimitukseen kuuluu lisäksi mm. musiikkiaiheista kirjoittavat toimittajat Kai Kallio ja punk-tyyleihin syventyvä Vesa Vahtera.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YTJ - Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä - Yrityshaku tietopalvelu.ytj.fi. Viitattu 23.9.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.