Elizabeth Becker-Pinkston

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Yhdysvallat
Naisten uimahypyt
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Pariisi 1924 3 m ponnahduslauta
Kultaa Kultaa Amsterdam 1928 10 m kerroshypyt
Hopeaa Hopeaa Pariisi 1924 10 metrin kerroshypyt

Elizabeth Anna ”Betty” Becker-Pinkston (6. maaliskuuta 1903 Philadelphia6. huhtikuuta 1989 Detroit) oli yhdysvaltalainen uimahyppääjä ja olympiavoittaja. Hänen seuransa oli Ambassador Swim Club.

Becker aloitti uimisen lapsena terapiana vakavan kurkkumätäsairauden jälkeen. Hän osallistui ensimmäiseen kansalliseen kilpailuunsa 12-vuotiaana ja alkoi noihin aikoihin kiinnostua uimahypyistä. 15-vuotiaana Becker voitti keskisen Atlantin osavaltioiden mestaruuden ja jäi uimahyppääjän uralle. Koska Philadelphiassa ei ollut kolmen metrin lautaa, jolla harjoitella, hän muutti Atlantic Cityyn. Kaupungissa Becker liittyi Ambassador-uimaseuraan.

Becker jäi vain niukasti kisajoukkueen ulkopuolelle vuoden 1920 olympialaisista. Becker voitti Pariisin olympiakisoissa 1924 kultaa 3 metrin ponnahduslaudalta sekä hopeaa kerroshypyistä. Kisojen jälkeen hän meni naimisiin uimahyppääjä Clarence Pinkstonin kanssa. Pari sai kaksoset vuonna 1926, mutta jo kaksi vuotta myöhemmin Becker-Pinkston voitti olympiakultaa 10 metrin kerroshypyistä miehensä valmentamana. Becker-Pinkston voitti uransa aikana kuusi AAU:n mestaruutta. Hänet valittiin uinnin kansainväliseen kunniagalleriaan vuonna 1967.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.