Elitserien (miesten jääpallo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elitserien
Laji Jääpallo
Maa(t) Ruotsi Ruotsi
Perustettu 2007
Joukkueita 16
Hallitseva mestari Edsbyns IF
Sivusto www.elitserien.se

Elitserien (ruots. Elitserien i bandy) on Ruotsin jääpallon pääsarja. Sarja käynnistyi kaudella 2007/2008[1], kun se korvasi Allsvenskanin korkeimpana sarjatasona.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsissa pelattiin jääpallon mestaruudesta ensi kertaa vuonna 1931 nimellä 1. divisioona. Divisioona oli jaettu useisiin alueellisiin lohkoihin. Kaudella 1981/1982 perustettiin Allsvenskan, joka oli sekin aluksi jaettu kahteen maantieteelliseen lohkoon, ja lohkojen parhaat etenivät Elitserien-jatkosarjaan. 2000-luvun alkupuolella alkoivat suunnitelmat uuden sarjan luomisesta, ja ensimmäinen koko kauden mittaisen ja maan kattavan Elitserien-sarjan kausi pelattiin kaudella 2007/2008. Nykyisin nimeä Allsvenskan käytetään toiseksi korkeimmasta sarjatasosta.

Sarjajärjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa 16 joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan (30 ottelua). Kauden päätteeksi kuusi parasta etenee suoraan puolivälieriin ja joukkueet sijoilla 7–10 aloittavat pudostuspelit neljännesvälieristä. Kolme viimeiseksi jäänyttä joukkuetta putoaa suoraan Allsvenskaniin ja joukkueet sijoilla 12-13 karsivat sarjapaikastaan.

Neljännesvälierät pelataan kaksiosaisina ottelupareina. Puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä.[2]

Yksiosainen loppuottelu pelataan maaliskuussa Uppsalan Studenternasin kentällä.[3]

Joukkueet kaudella 2022-2023[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]