Eddie Edwards

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eddie Edwards
Henkilötiedot
Lempinimi the Eagle
Syntymäaika 5. joulukuuta 1963
Syntymäpaikka Cheltenham, Englanti, Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta

Michael Edwards (s. 5. joulukuuta 1963), paremmin tunnettu nimellä Eddie "the Eagle" Edwards, oli ensimmäinen Isoa-Britanniaa olympialaisissa edustanut mäkihyppääjä.

Edwards syntyi Cheltenhamissa. Hän työskenteli rakennuksilla rapparina tullessaan valituksi Ison-Britannian olympiajoukkueeseen. Aikaisemmin hän oli edustanut Britanniaa vuoden 1987 maailmanmestaruuskilpailuissa. Edwards valittiin, koska muita ehdokkaita ei ollut. Hänellä ei juuri ollut rahoitusta harjoittelulleen ja hän oli kymmenisen kiloa painavampi kuin seuraavaksi painavin kilpailija – näin Edwards sijoittui viimeiseksi sekä normaali- että suurmäen kilpailuissa. Hänen kilpailemistaan haittasivat myös korkeanpaikankammo ja huurun kerääntyminen hänen laseihinsa. Kuitenkin Edwardsin rohkeus, rakastettava persoonallisuus ja menestymättömyys lämmittivät ihmisten mieltä, ja hänestä tuli vähitellen julkisuuden lemmikki. Myöhemmällä iällä Edwards osallistui brittiläiseen seuranhakuohjelmaan.

Britannian mäkikotka julkaisi kirjan On the piste (ISBN 0-233-99497-1) ja levytti myöhemmin Irwin Goodmanin tekemän kappaleen Mun nimeni on Eetu englanninkielisenä käännöksenä Fly Eddie Fly. Tämä levytys saavutti sijoituksen Englannin ja Suomen singlelistoilla.

Edwardista kertova elokuva Eddie the Eagle julkaistaan helmikuussa 2016. Edwardsia esittää pääosassa Taron Egerton.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]