Ed, Edd n Eddy’s Big Picture Show

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ed, Edd n Eddy’s Big Picture Show
Ohjaaja Danny Antonucci
Käsikirjoittaja Jono Howard
Mike Kubat
Rachel Connor
Stacy Warnick
Danny Antonucci
Tuottaja Danny Antonucci
Dan Sioui
Ruth Vincent
Säveltäjä Patric Caird
Pääosat Matt Hill
Samuel Vincent
Tony Sampson
Keenan Christensen
David Paul Grove
Janyse Jaud
Kathleen Barr
Erin Fitzgerald
Peter Kelamis
Terry Klassen
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Kanada
Tuotantoyhtiö a.k.a. Cartoon
Ensi-ilta Tanska 31. toukokuuta 2009
Australia 5. kesäkuuta 2009
Kesto 87 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Ed, Edd n Eddy’s Big Picture Show on vuonna 2009 ensi-iltansa saanut kanadalainen animaatioelokuva, joka perustuu televisiosarjaan Ed, Edd n Eddy. Elokuvan ohjasi ja tuotti sarjan luonut Danny Antonucci, joka oli myös käsikirjoittamassa elokuvaa yhdessä Jono Howardin, Mike Kubatin, Rachel Connorin ja Stacy Warnickin kanssa. Pääosissa ääninäyttelivät myös sarjassa mukana olleet Matt Hill, Samuel Vincent ja Tony Sampson.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eddy on tehnyt jälleen jekun, joka on tällä kertaa suututtanut koko naapuruston lapset. He lähtevät vihaisina Eddyn perään, joka on kaverustensa kanssa piiloutunut veljensä huoneeseen. Ainoastaan Sarah ja Jimmy ovat sivullisena tapahtumasta, mutta joutuvat lähtemään Kanker siskosten pakottamina Ed kolmikon perään. Ed, Edd ja Eddyn paetessa Eddyn veljen autolla he päätyvät aavikolle, jossa kolmikko lopulta joutuu jatkamaan matkaan jalan törmätessään ainoaan kiveen. Kolmikko miettii miten he löytäisivät Eddyn veljen ja yrittävät eri johtolangoilla löytää veljensä olinpaikan. Sillä välin muut lapset jakaantuvat omiin ryhmiinsä löytääkseen Eddyn. Rolf matkaa uskollisen porsaansa Wilfredin kanssa, kun Kevin matkaa yhdessä Nazzin kanssa polkupyörällään.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Matt Hill  … Ed  
 Samuel Vincent  … Edd  
 Tony Sampson  … Eddy  
 Keenan Christenson  … Jimmy  
 David Paul Grove  … Jonny 2x4  
 Janyse Jaud  … Sarah, Lee  
 Kathleen Barr  … Kevin, Marie  
 Erin Fitzgerald  … Nazz, May  
 Peter Kelamis  … Rolf  
 Terry Klassen  … Eddyn veli  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan päätyttyä vuoden 2007 toukokuussa Antonucci julkisti heinäkuussa Comic-Con-tapahtumassa San Diegossa, ettei sarjasta tuotettaisi kuudetta tuotantokautta vaan elokuva, joka keskittyisi kolmikon etsiessä Eddyn vanhempaa veljeä.[1] Lisäksi Antonucci ilmoitti ettei se tulisi saamaan ensi-iltaansa Kanadassa vaikka sarja on tuotettu kyseisessä maassa. Elokuvan tuottaminen tuli valmiiksi 18. joulukuuta 2008 ja Cartoon Network sai elokuvan oikeudet 1. tammikuuta 2009. Sen ensi-ilta oli suunniteltu esitettäväksi ensiksi Tanskassa 29. maaliskuuta 2009, mutta elokuvaa ei koskaan näytetty tuona päivänä. Elokuvan traileria oli kuitenkin esitetty samalla viikolla. Sittemmin se sai ensi-iltansa 31. toukokuuta 2009 skandinavian maksullisella Cartoon Networkilla. Elokuva esitettiin kahdesti päivän aikana Suomen aikaan kello 11.15 ja 20.00. Australiassa elokuva sai ensi-iltansa 5. kesäkuuta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ed, Edd n Eddy Say Farewell Toon Zone 28.7.2007 Viitattu 1.6.2009