Eagles of Death Metal

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eagles of Death Metal

Eagles of Death Metal esiintymässä Vancouverissa vuonna 2009.
Eagles of Death Metal esiintymässä Vancouverissa vuonna 2009.
Tiedot
Toiminnassa 1998
Tyylilaji alternative rock, garage rock, hard rock, blues rock, desert rock
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Palm Desert, Kalifornia, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Joshua Homme
Jesse Hughes

Levy-yhtiö

Rekords Rekords
Downtown Records
GUN Records

Kotisivut

Eagles of Death Metal on yhdysvaltalainen garage rock -yhtye. Yhtyeen johtaja on Jesse Everett Hughes, mutta sen kuuluisin jäsen on Kyuss- ja Queens of the Stone Age -yhtyeistä tunnettu Joshua Homme. Yhtyeen studioalbumit ovat syntyneet pääosin Hughesin ja Hommen kahdenkeskisenä yhteistyönä. Homme ei pääsääntöisesti kuulu yhtyeen livekokoonpanoon, jonka ainoa pysyvä jäsen on ollut Hughes.

Nimestään huolimatta Eagles of Death Metal ei ole death metal -yhtye. Nimi perustuu Joshin ja Jessen vitsiin siitä, miltä rockyhtye The Eagles kuulostaisi, jos se yrittäisi soittaa death metallia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtye perustettiin Kaliforniassa vuonna 1998 ja se oli mukana Josh Hommen sivuprojektin Desert Sessionsin levyllä The Desert Sessions III/IV, joka julkaistiin samana vuonna. Yhtyeen ensimmäinen oma albumi, Peace, Love, Death Metal, julkaistiin maaliskuussa 2004. Toinen levy Death by Sexy julkaistiin vuonna 2006, ja se toi yhtyeelle vielä suurempaa kaupallista mainetta. Yhtyeen kolmas albumi Heart On julkaistiin 2008.

Yhtye vieraili ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2009 ja esiintyi 7. ja 8. heinäkuuta Tavastia-klubilla Helsingissä. Yhtye esiintyi myös Provinssirockissa vuonna 2012.

Yhtye esiintyi Pariisissa Bataclan-konserttisalissa, kun siellä tehtiin terrori-isku marraskussa 2015. Yhtye selviytyi vahingoittumattomana, mutta sen työntekijöistä ainakin yksi kuoli.[1] Konserttisali ei valikoitunut kohteeksi sattumalta, kuten aluksi arveltiin. Se on aiemmin ollut juutalaisessa omistuksessa vuosikymmeniä ja vuonna 2008 se oli pommiuhkauksen kohteena, ja vuonna 2011 Egyptissä tehdyn iskun vuoksi pidätetty belgialainen terroristi kertoi suunnitelleensa iskua Bataclaniinkin. Eagles of Death Metal esiintyi kesällä 2015 Tel Avivissa, ja Israelin vastaista boikottia ajavan BDS-liike tuomitsi sen.[2]

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Livemuusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DVD:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • DVD by Sexy  (2006, Downtown Records)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Eagles of Death Metal band members said to be safe after deadly Paris attacks Los Angeles Times. Viitattu 14.11.2015.
  2. Ilkka Mattila: Isku rock-klubille oli myös osa Lähi-idän vihanpitoa Hs.fi. 18.11.2015. Viitattu 19.11.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Eagles of Death Metal.