Dyson (yhtiö)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dyson Ltd.
Yritysmuoto yksityinen yritys
Perustettu 1993
Perustaja James Dyson
Toimitusjohtaja James Dyson
Kotipaikka Malmesbury ja Wiltshire, Yhdistynyt kuningaskunta
Toimiala teknologia
Tuotteet pölynimurit
pesukoneet
Käsienkuivaimet
pöytätuulettimet
Liikevaihto Nousua 601 milj. (2006)
Liikevoitto Nousua 135 milj. € (2006)
Henkilöstö 4 545 (2015)[1]
Omistaja James Dyson
Kotisivu www.fi.dyson.com
Dysonin pölypussiton pölynimuri DC07.

Dyson Ltd on vuonna 1992 James Dysonin perustama brittiläinen teknologiayhtiö, joka suunnittelee ja valmistaa pölynimureita, käsienkuivaimia sekä lavattomia tuulettimia ja lämmittimiä. Sen tuotteita myydään yli 50 maassa, ja sillä on yli 3 100 työntekijää eri puolilla maailmaa. Yhtiö kehuu tuotteitaan innovatiivisiksi ja mullistaviksi, sillä ne toimivat täysin erilaisella tavalla kuin kilpailijansa. Dysonin perustaja James Dyson valmisti kuuluisasta DC01-imuristaan 5 127 prototyyppiä työpajassaan talonsa takana ennen kuin hyväksyi sen toimivaksi tuotteeksi ja lanseerasi sen markkinoille.

Sykloniteknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dyson-pölynimurit käyttävät sykloniteknologiaa pölyn ja muiden hiukkasten erottamiseen ilmavirrasta. Likainen ilma imetään kartiomaiseen, sykloniksi kutsuttavaan säiliöön, missä se joutuu voimakkaaseen ilmapyörteeseen. Keskipakoisvoima heittää hiukkaset ulos ilmavirrasta säiliön seinille, josta ne putoavat pölysäiliöön. Pölynimurissa on useita syklonipyörteitä. Parhaimmillaan keskipakoisvoima on jopa 100 000 G:n suuruinen.

Air Multiplier -teknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dyson Air Multiplier ja Dyson Hot käyttävät Air Multiplier -teknologiaa, jolloin ne voivat puhaltaa ilmaa ilman perinteisiä tuulettimien lapoja. Ilma imetään sisään tuulettimen jalan alaosasta pienen tuulettimen avulla ja puhalletaan ulos pienestä lovesta ympyrän reunalla. Ympyrä sekoittaa ilmavirran niin, että sen nopeus 15-kertaistuu tuulettimissa ja kuusinkertaistuu Dyson Hot -lämmittimessä tarjoten jatkuvan ilmavirran.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]