Drudkh

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Drudkh
Drudkh logo.gif
Tiedot
Toiminnassa 2002
Tyylilaji black metal
Kotipaikka Harkova, Ukraina
Laulukieli englanti
ukraina
Jäsenet

Roman Sajenkokitara, basso
Thurios (Roman Blagih),  laulu, syntetisaattori
Amorth,  rummut, syntetisaattori

Entiset jäsenet

Juri Sinitski,  rummut

Levy-yhtiö

Supernal Music

Drudkh, sanskritiksi "puu", on ukrainalainen black metal -yhtye, joka on vahvasti suuntautunut tunnelman luomiseen, luonnon läheisyyteen ja kansanmusiikkiin. Sen perustivat Roman Sajenko ja Juri Sinitski. Sajenko vaikuttaa Ukrainan kenties tunnetuimmissa black metal -yhtyeissä, Hate Forestissa ja Astrofaesissa.

Yhtyeen sanoitukset käsittelevät slaavilaista mytologiaa, vuodenaikoja ja runoutta (varsinkin ukrainalaisen runoilijan Taras Shevchenkon teoksia, joista koko The Swan Road -albumi koostuu). Drudkh on julkaissut toistaiseksi neljä kokopitkää brittiläisen levy-yhtiön Supernal Musicin kautta. Kaikki albumit on julkaistu myös vinyyliversioina suomalaisen Northern Heritagen ja Faustian Distributionin kautta.

Lokakuussa 2006 yhtyeeltä ilmestyi albumi Songs of Grief and Solitude, joka on täysin akustinen folk-levy. Huhtikuussa 2007, muutamien myöhästymisten jälkeen, Drudkh julkaisi 13-minuuttisen Anti-Urban-EP:n, joka sisältää kaksi Drudkhille tyypillisempää black metal -sävellystä. Kesällä 2007 julkaistiin yhtyeen kuudes kokopitkä albumi Estrangement.[1]

Drudkh luokitellaan ajoittain myös NSBM-yhtyeeksi. Vuonna 2006 julkaistu levy Blood in Our Wells (Кров у Наших Криницях) on omistettu poliitikko Stepan Banderalle, joka johti ukrainalaisten nationalistien järjestöä toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.