Discovery Channel Pro Cycling Team

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Discovery Channel
Pro Cycling Team
Tiedot
UCI-tunnus DSC
Maa  Yhdysvallat
Perustettu 1996
Laji(t) maantie
Taso ProTour
Avainhenkilöt
Manageri Bill Stapleton
Joukkueenjohtaja Johan Bruyneel
Edelliset nimet
1996–2004

2004–2007
US Postal Service-Red Berries
Discovery Channel
Joukkueen värit Joukkueen värit Joukkueen värit
Joukkueen värit
 

Discovery Channel Pro Cycling Team (UCI-tunnus DSC) oli yhdysvaltalainen maantiepyöräilyn ammattilaistalli. Talli tunnettiin vuoteen 2004 saakka nimellä U.S. Postal Service Pro Cycling Team. Ranskan ympäriajon seitsenkertainen voittaja Lance Armstrong oli vuoteen 2005 saakka tallin menestynein ajaja. Talli osallistui UCI ProTour-sarjaan vuodesta 2005 lähtien.

15. kesäkuuta 2004 Discovery Channel solmi tallin kanssa vuoteen 2008 jatkuvan sponsorointisopimuksen. Osana sopimusta Lance Armstrong esiintyy Discovery Networksin televisio-ohjelmissa.

Tallia sponsoroi myös toinen yhdysvaltalainen tv-kanava Versus (aiemmin OLN) joka vastaa suurien pyöräilykilpailujen televisioinnista Yhdysvalloissa. Vaikka nämä kaksi kanavaa ovat toistensa kilpailijoita, ei asialla ollut vaikutusta pyöräilyn televisiontioikeuksiin.

Tallin viimeisenä johtajana toimi belgialainen Johan Bruyneel, joka oli myös U.S. Postalin tallipäällikkö. Päämekaanikkona toimi Julien DeVries. Tallin omistus jakaantui sanfranciscolaisen Tailwind Sports Corporationin ja texasilaisen Capital Sports & Entertainmentin välille.

Ensimmäisenä toimintavuotenaan Discovery Channel Pro Cycling Team voitti kaksi pyöräilyn kolmesta suuresta ympäriajosta. Lance Armstrong voitti Ranskan ja Paolo Savoldelli Italian ympäriajon. Ranskan ympäriajossa vuonna 2007 talli otti lähes jättipotin, kun Alberto Contador voitti ja Levi Leipheimer sijoittui kolmanneksi yhteiskilpailussa.

10. elokuuta 2007 tallipäällikkö Johan Bruyneel ilmoitti, että Discovery Channel ei jatka sponsorointisopimustaan vaan vetäytyy kauden 2007 lopussa. Talli ei pystynyt löytämään uutta pääsponsoria ja näin ollen tallin toiminta lakkasi kauden 2007 lopussa.[1] Tallin parhaat pyöräilijät, kuten Alberto Contador ja Levi Leipheimer siirtyivät Astanaan. Bruyneel siirtyi puolestaan sen tallipäälliköksi.

Tallissa on paljastettu harjoitetun järjestelmällisesti dopingia. Tallin ajaja Lance Armstrong menetti dopingin paljastumisen vuoksi kaikki voittonsa. Norjalainen kilpapyöräilijä Steffen Kjærgaard ajoi samassa tallissa ja paljasti lokakuussa 2012 että hän on käyttänyt dopingia. Mutta hän sanoo ettei tiennyt sen olevan tallissa järjestelmällistä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Discovery Channel -talli vetäytyy pyöräilystä 10. elokuuta 2007. EH.Net Encyclopedia. Arkistoitu 30.9.2007. Viitattu 12. elokuuta 2007.
  2. Hakola, Tero: Norjalainen ammattipyöräilijä tunnusti dopingin 23.10.2012. Helsingin Sanomat. Arkistoitu 25.10.2012. Viitattu 23.10.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Discovery Channel Pro Cycling Team[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Discovery Channel Pro Cycling